F1: pozitív koronavírusteszt – nem lesz teljes a mezőny az idényzárón

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.12. 11:02
null
Nyikita Mazepin jól van, de ki kell hagynia az Abu-dzabi Nagydíjat (Fotó: AFP)
Nem tud részt venni a Formula–1-es Abu-dzabi Nagydíjon Nyikita Mazepin, miután pozitív lett a koronavírustesztje. A Haas így csupán egy autóval indul a szezon utolsó futamán.

 

Vasárnap délelőtt jelentette be Nyikita Mazepin a közösségi médiás felületein, hogy ki kell hagynia a 2021-es idény utolsó versenyét, hiszen elkapta a koronavírust.

„Sajnálattal jelentem, hogy pozitív lett a Covid-tesztem. Teljesen jól érzem magam, de nem tudok ma versenyezni. Kívánom a többi versenyzőnek, hogy fantasztikusan zárják a szezont, köszönetet és szeretet küldök mindenkinek, aki támogat” – olvasható Mazepin Twitter-oldalán.


A szabályok szerint a Haasnak nincs lehetősége arra, hogy valakivel helyettesítse a versenyzőjét ezen a futamon. Az amerikai istálló tartalék versenyzője egyébként Pietro Fittipaldi, aki már részt vett két versenyhétvégén tavaly, amikor a Bahreini Nagydíjon hatalmas balesetet szenvedő Romain Grosjean helyett ugrott be.

Csakhogy az időmérő után már nincs lehetőségük a csapatoknak pilótát cserélni, így a Haas csak Mick Schumacherrel vesz részt az Abu-dzabi Nagydíjon.

FORMULA–1
ABU-DZABI NAGYDÍJ, ABU-DZABI
14.00:
futam (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik