F1: oroszlán a rocksztár ellen, a Ferrari csak néző – sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.05. 17:45
null
Az oroszlán szerepében Max Verstappen, a rocksztár Lewis Hamilton (Fotó: Tumbász Hédi)
A nemzetközi sajtó főként a címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonnak, a Mercedes brit pilótájának a hajrában kicsikart sikerét taglalta a vasárnapi 34. Formula–1-es Magyar Nagydíj másnapján.

 

OLASZORSZÁG

La Repubblica
„Az öreg erővel és tapasztalattal verte meg a fiatalembert. A 34 éves Hamilton négy körrel a vége előtt megelőzte a 21 éves Max Verstappent, és győzött a Hungaroringen. A Ferrari nézőszerepbe szorult, Sebastian Vettel az utolsó előtti körben megelőzte csapattársát, Charles Leclerc-t, így lett harmadik.”

La Gazzetta dello Sport
„A fiatal oroszlán a rocksztár ellen, avagy a holnap bajnoka a tegnap és a ma legjobbja ellen. Magyarországon korszakos csatát láthattak a nézők, akik 70 körön át lélegzet-visszafojtva figyelték az eseményeket. Az általában altatónak is kiváló Magyar Nagydíj ezúttal izgalmas versenyfutást hozott.”

34. MAGYAR NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:17.233
2. szabadedzés: 1. Gasly 1:17.854
AUGUSZTUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:16.084
Időmérő: 1. Verstappen 1:14.572
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
Futam: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Vettel
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj

ANGLIA

Guardian
„A futam hallatlan izgalmakat hozott, az utolsó körökig megjósolhatatlan kimenetellel. Még Hamilton is kételkedett abban, hogy utoléri Verstappent, de ha a címvédő és a Mercedes ennyire jó, akkor nem lehet megverni.”

The Telegraph
„Az ötszörös világbajnok és a trónkövetelő párharca olyan heves volt, hogy végül mindenkit legalább egy perccel megelőztek. Még az F1-től elköszönt és örök elégedetlen Fernando Alonso is megköszönte nekik a műsort a közösségi oldalán. Hamilton és Verstappen 70 körön át kergetőzött a magyar napsütésben, és végül a brit ünnepelhetett – köszönhetően briliáns tudásának és a csapat taktikájának. A friss gumik meghozták a sikert.”

SPANYOLORSZÁG

Mundo Deportivo
„Végig Verstappen diktálta a tempót, aki jól tartotta a nagyjából két másodperces előnyt Hamiltonnal szemben. Mivel a brit nem tudta a pályán megelőzni őt, a hajrában mindent feltett egy lapra, és még egyszer kiállt kerékcserére. A stratégia bevált, és Hamilton kicsikarta a győzelmet.”

Marca
„Magyarország lett a helyszíne a nagy váltásnak, amikor a Red Bull megelőzte a Ferrarit. A vörösöknek minden okuk megvan a szomorúságra, mivel könnyen lehet, hogy nem ők fognak a címért csatázni, de még a második helyről is lecsúszhatnak.”

SVÁJC

Blick
„Micsoda forró gumicsata Budapesten! Az éllovas Hamilton stratégiai csúcsteljesítménnyel gyűjtötte be hetedik magyarországi diadalát. A brit 81 futamgyőzelemnél tart, és már csak tízre van a rekorder Michael Schumachertől.”

OROSZORSZÁG

Szport-Ekszpressz
„A Magyar Nagydíj a taktikai csatáról fog megmaradni a szurkolók emlékezetében. Sokan nem így képzelték a Mercedes és a Red Bull vetélkedését, és Verstappen végül a Mercedes okos húzásának lett az áldozata.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik