F1: Olyan, mintha én vesztettem volna el a bajnokságot – Bottas

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.12.14. 14:27
null
Bottast bántja, hogy Hamilton elbukta a címet (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas noha hozzájárult ahhoz, hogy csapata, a Mercedes újabb konstruktőri címet szerzett, nagyon csalódott amiatt, hogy csapattársa, Lewis Hamilton alulmaradt a bajnokságban, és úgy érzi, olyan, mintha ő is vesztett volna.

 

Lewis Hamilton és Max Verstappen pontazonossággal érkezett meg a múlt hétvégi idényzáró Abu-dzabi Nagydíjra, amely előtt még a konstruktőri cím sorsa sem dőlt el. A győzelmet és így az egyéni bajnokságot végül a holland kaparintotta meg a meglehetősen vitatható körülmények között záruló versenyen, míg a csapatok között a Mercedes ért fel a csúcsra, méghozzá sorozatban a nyolcadik alkalommal.

13. ABU-DZABI NAGYDÍJ
DECEMBER 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:25.009
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.691
DECEMBER 11., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.274
Időmérő: 1. Verstappen 1:22.109
DECEMBER 12., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Sainz

Noha a német alakulattól távozó Valtteri Bottas örült a konstruktőri címnek, nagyon csalódott volt amiatt, hogy márkatársa alulmaradt a bajnokságban, és az elmondása szerint a leintést követően úgy érezte, mintha ő vesztett volna.

Nyilván mindkét bajnokságot meg szerettük volna nyerni. Óriási dolog, hogy újra sikerült elhódítani a konstruktőri trófeát, de ezzel egy időben nagyon bánt, hogy Lewis nem szerezte meg az egyéni címet, hiszen számomra is olyan érzés, mintha én vesztettem volna el a bajnokságot. Nagyon csalódott vagyok, mert úgy érzem, megérdemelte volna, nagyszerű rajtot vett, és fantasztikus versenyt futott, erre egyik pillanatról a másikra minden elúszott."

„Ilyen a versenyzés, tudjuk, hogy így mennek a dolgok, néha neked kedveznek, néha a károdra történnek. A mostani nem a mi napunk volt, az biztos."

A finn az Alfa Romeóról is szót ejtett, amellyel kedden már körözhetett is Abu-Dzabiban az évzáró teszten.

Eljött az idő valami újra, nagyon hálás vagyok, és büszke arra, amit együtt elértünk. Nagyszerű dolgokat vittünk véghez. Talán a mostani verseny volt a legjobb módja a búcsúzásnak, de a nagyobb képet kell nézni, öt bajnokságot nyertünk meg Lewisszal, és mi lettünk az F1 történetének legsikeresebb versenyzőpárosa. Szóval nyilván szomorúsággal tölt el, hogy eljött a búcsú ideje, de kíváncsian tekintek előre."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik