F1: Newey tiltotta le Vettel Ferrari-tesztjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 11:47
null
Vettel Adrian Newey tiltása miatt nem tesztelheti a Ferrarit (Fotó: Reuters)
Adrian Newey, a Red Bull Racing technikai igazgatója tiltotta le Sebastian Vettel ferraris tesztjét – ezt maga Vettel árulta el a német Auto Motor und Sport szaklapnak.

„Nem változtathatok a döntésen, megtörtént, ennyi. Először csalódott voltam, mert nem ezt vártam. Valaki valószínűleg bepánikolt, hogy csapattitkokat vihetek magammal. De ez szerintem ostobaság. Sokkal jobb módszerei is vannak az információszerzésnek, egy mérnöknek például rengeteg értékes értesülése van. Két héttel ezelőttig úgy tűnt, minden rendben és tesztelhetek, ám Adrian Newey végül másképp döntött” – mondta Vettel az Auto Motor und Sportnak.

Az abu-dzabi kollektív teszten Vettel világos ingben, még nem Ferrari-felszerelésben jelent meg a Scuderia garázsában, de az olasz istálló fejhallgatóját már felvette – nem is örült ennek Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója, aki azzal indokolta a Vettelre kirótt teszttilalmat, hogy a német pilótának friss emlékei vannak a Red Bullból, és sokkal könnyebben összevethetné volt autójával a Ferrarit.

Vettel a Ferrarinál (Forrás: Twitter)
Vettel a Ferrarinál (Forrás: Twitter)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik