F1: Nem gépek tartják életben Schumachert – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.17. 16:13
null
Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a franciaországi Méribelben (Fotó: AFP, archív)
A brit Daily Mail úgy tudja, az öt éve síbalesetet szenvedő Michael Schumacher nincs ágyhoz kötve, s nem is gépek tartják életben. A lap hosszú cikket közölt a hétszeres Formula–1-es világbajnokról, aki 2013. december 29-én elszenvedett balesete óta a nyilvánosságtól elzártan él.

 

A cikket jegyző Jonathan McEvoy nem nevezi meg forrásait (ahogy írja, „a barátok nem beszélnek, mert aki beszél, nem barát többé”), de cikkében megírja, hogy Schumacher továbbra is a svájci Gland városka melletti, 55 millió eurós (18 milliárd forintos) luxusingatlanjában lábadozik súlyos fejsérüléséből. Nincs ágyhoz kötve, gépekre sincs szükség az életben tartásához, de rendszeres ápolást igényel, amelynek költsége heti 55 ezer euró (18 millió forint).

FERRARI-KIÁLLÍTÁS SCHUMACHERRŐL
Ötvenedik születésnapján, január 3-án Michael Schumacherről szóló kiállítás nyílik a Formula–1-es Ferrari maranellói múzeumában.
„Egyszerre ünnep és a hálánk kifejezése ez minden idők legeredményesebb pilótája felé” – áll az olasz istálló hétfői közleményében.
A hétszeres világbajnok német versenyző 1996 és 2006 között versenyzett az olaszoknál, akiknél 2000 és 2004 között sorozatban ötször nyert egyéni vb-címet.

A Daily Mail a versenyző édesapjára, Rolf Schumacherre hivatkozva megírja, hogy egyes sajtóhírekkel ellentétben Michael Schumachert nem szállították Mallorcára vagy az Egyesült Államokba külön kezelésekre. A lap szerint a család házában nincs elkülönítve egy rész az 50. életévét január 3-án betöltő legendának, hanem feleségével együtt a ház központi helyiségeiben él.

A cikk végigveszi azokat, akik Schumacherről beszéltek: Felipe Massát, a Brazil Nagydíjat a némettel együtt megnéző Jean Todtot, a családnál tett látogatásáról nemrég részletesen beszélő Georg Gänswein németországi érseket. Egy valamit azonban a Daily Mail sem nyújt schumacheres írásában: hivatalos információt.

Azt viszont megemlíti, hogy hivatalosan csak annyit tudtunk meg a 2013-as baleset óta, amit Felix Damm ügyvéd 2016-ban mondott egy tárgyaláson, miszerint „Schumacher nem tud járni”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik