F1: Nem értük el a kitűzött célokat, de nem bánok semmit – Vettel

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.09. 17:14
null
Sebastian Vettel semmit nem bánt meg a Ferrarinál eltöltött hat év alatt (Fotó: AFP)
A négyszeres F1-es világbajnok Sebastian Vettel szerint a Ferrarival közösen kitűzött célokat nem sikerült elérniük, ugyanakkor az idei szezont záró Abu-Dzabi Nagydíj előtt a 33 éves versenyző úgy nyilatkozott, semmit nem bánt meg az olasz istállónál eltöltött hat év alatt – írja az MTI.

 

Vettelnek a vasárnapi futam lesz az utolsó a Ferrari színeiben, jövőre ugyanis a gyári Aston Martinnál – jelenleg Racing Point – folytatja pályafutását.

„A végén különböző okokból nem működött a dolog, de most már az a legfontosabb, hogy az érintettek a saját szempontjukból pozitívan tekintsenek a jövőbe” – nyilatkozta szerdán Vettel, aki 2015-től mostanáig 14 versenyt nyert meg a Ferrarival, azonban legfőbb célját, a világbajnoki címet nem sikerült begyűjtenie.

„Utólag persze az ember azt kívánja, bárcsak másképp történtek volna bizonyos dolgok, de ezzel együtt sem bánok semmit ebből az időszakból” – mondta a német versenyző, hozzátéve, hogy ő „nem felejtett el vezetni”, ugyanakkor az idei Ferrarival nem sikerült megbarátkoznia.

„Nincs az autónak egy konkrét problémája, inkább több kis apróság okozza a gondot” – jelentette ki Vettel, és hozzátette: „én vagyok saját magam legnagyobb kritikusa, és tudom, hogy számos dolgot csinálhattam volna másképp a pályán és azon kívül is, gondolok itt például a prioritásokra, amelyeket az ember néha hibásan határoz meg.”

Az Aston Martinnal kapcsolatban a négyszeres vb-győztes azt mondta, új csapatánál az eddigi tapasztalatára, valamint a volán mögötti teljesítményére támaszkodik majd.

„A Ferrarinál eltöltött idő is formált, sokat tanultam és fejlődtem, ezért most a pályán és azon kívül is más szinten vagyok, mint voltam korábban” – nyilatkozta Vettel.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik