F1: „Néha, amikor ránézek, azt gondolom, hogy nem eléggé motivált”

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.21. 13:35
null
Damon Hill úgy véli, hogy Sebastian Vettel nem éppen a legmotiváltabb versenyző látványát kelti (Fotó: AFP)
Nem éppen pozitív szavakkal illette Sebastian Vettelt az 1996-os világbajnok, Damon Hill. A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó exversenyző szerint továbbra sincs minden rendben Vettel motiváltságával.

 

Új fejezetet kezdhet a Formula–1-es karrierjében Sebastian Vettel, aki hat, a Ferrarinál töltött idény után az Aston Martin versenyzőjeként vág neki a 2021-es szezonnak. A négyszeres világbajnokra ráfért a környezetváltozás, így gondolja Damon Hill is.

„Úgy vélem, hogy Vettel kevésbé stabillá vált a Ferrarinál – mondta az 1996-as világbajnok az angol Sky Sportsnak. – Történt a háttérben egy s más, ami aláásta az önbizalmát, és a vezetésére is hatással volt. Valóban elszalasztott néhány lehetőséget, de időnként nagyon jól teljesített. Azt hiszem, hogy Sebastian szava még mindig sokat ér, és ha esélyt lát arra, hogy győzelemért vagy dobogós helyezésért menjen, akkor mindent belead.”

Tény, hogy miután a Ferrari 2020-as autója nem sikerült eléggé versenyképesre, Vettel nem a legjobb eredményekért harcolhatott tavaly. Hill szerint ez a motivációján is érzékelhető volt, amin az új idény előtt mindenképp változtatni kell Vettelnek.

„Remélem, lesz alkalma visszanyerni az önbizalmát. Néha, amikor ránézek, azt gondolom, hogy nem eléggé motivált és magabiztos, ami kissé aggasztó” – tette hozzá a brit expilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik