F1: Mick Schumacher a jövő héten F1-es autóba ül – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.26. 13:40
null
Mick Schumacher első F1-es köreit Ferrarival teljesíti (Fotó: AFP)
Egy hét múlva először ül Formula–1-es autóba a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher. A 20 éves német versenyző kedden a Ferrari, szerdán az Alfa Romeo autóját vezeti a bahreini teszten – jelentette be a két olasz istálló.

Mick Schumacher tavaly Formula–3-as bajnok lett, ezzel elegendő pontot szerzett a versenyzői szuperlicencében ahhoz, hogy a Formula–1-ben is megmutassa magát.

A 20. életévét március 22-én betöltő német januárban a Ferrari pilótaakadémiájának tagja lett, egyben lehetőséget kapott arra, hogy az idén a Formula–2-ben versenyezzen. A sorozat 2018-as dobogósai idén már az F1-es mezőny tagjai, George Russell a Williams, Lando Norris a McLaren, Alex Albon a Toro Rosso pilótája.

Mick Schumacher első F1-es autója Ferrari lesz, ami azért különleges, mert édesapja 2000 és 2004 között a Scuderia pilótájaként nyert sorozatban öt egyéni világbajnoki címet. És az első kanyar, amelyen áthajt Szahírban, Michael Schumacher nevét viseli.

Szerdán, amikor a Ferrariban Sebastien Vettel ül, Schumacher az Alfa Romeo autóját kormányozza a kétnapos bahreini teszten.

„Nagyon köszönöm a Ferrarinak és az Alfa Romeónak a lehetőséget. Várom a tesztet, biztosan élvezni fogom. Ugyanakkor vasárnapig nem foglalkozom ezzel, hiszen a hét végén a Formula–2-ben versenyzem, igyekszem minél jobban bemutatkozni” – mondta a teszteken a legjobbak közé tartozó Mick Schumacher, aki mellett az akadémia másik tagja, Callum Ilott is lehetőséget kap, ő májusban a barcelonai teszten ül autóba.

„Hiszünk benne, hogy a pilótaakadémiánkon színvonalas munka folyik, ennek bizonyítéka, hogy Charles Leclerc nagyon fiatalon az F1-es csapatunk versenyzője lett. Örömmel ajánljuk fel Micknek és Callumnak ezt a lehetőséget. Bízunk benne, hogy karrierjük ezen szakaszában hasznukra válik a teszt” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatvezetője.

„A licencpontok bevezetésével szűkült ama pilóták köre, akiket a teszteken az autóba ültethetünk. Mickre mindenképpen számítunk” – mondta Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke még februárban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik