F1: megérkeztek a csapatok, folynak az előkészületek – fotók

ZSOLDOS BARNAZSOLDOS BARNA
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 17:28
Megérkeztek a csapatok a Hungaroringre, ahol mindenki megfeszített tempóban dolgozik, hogy felépítse motorhome-ját, és berendezze garázsát a hét végi Formula–1-es Magyar Nagydíjra. Szerdán bepillantottunk az előkészületekbe.
Épülnek a motorhome-ok a Hungaroringen (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Épülnek a motorhome-ok a Hungaroringen (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A motorsport veszélyes – ez minden belépőjegyen és sajtóakkreditáción fel van tüntetve, ám a laikusok aligha gondolnák, hogy ez már a nagydíj előtti szerdán is fokozottan igaz. Különösen akkor, amikor megszakítás nélkül követi egymást két versenyhétvége, hiszen a Német Nagydíjat épp csak leintették, de a szorgos kezek máris szedték szét a motorhome-okat, garázsokat, különböző kellékeket, hogy mindössze négy nappal később minden pontosan ugyanolyan pompájában díszelegjen a Hungaroringen.

34. MAGYAR NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
AUGUSZTUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj

A Formula–1 szürke eminenciásai, a külvilág által hamis illúziók alapján irigyelt csapattagok megfeszített tempóban dolgoznak, ráadásul olyan sokat, hogy órabérre kiszámolva valahol a gyorséttermi kiszolgálók szintjét üti a fizetésük – ennyit a világbajnoki sorozat csillogó világáról... A csapatok ráadásul olyan monstrumokat cipelnek magukkal Európa-szerte vendéglátóegység gyanánt, amelyek láttán kis híján beleszédül az ember. Ezeket lebontani, majd négy nappal később egy másik helyszínen újra felépíteni nem gyerekjáték, és erről szerdán ismét meggyőződhettünk.

Daruk, targoncák, munkagépek mindenfelé, levegőben lógó hatalmas fa-, üveg-, műanyagpanelek és munkaruhában serénykedő szakemberek mindenhol. A közöttük mászkáló civileket nem is nézik jó szemmel, ráadásul tényleg benne van a pakliban, hogy ha az ember nem figyel, könnyen lefejelhet egy alacsonyabbra eresztett alkatrészt, vagy orra bukhat egy raklapban.

SZAVAZÁS

Ki nyeri meg a hétvégi Formula–1-es Magyar Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ezért is volt furcsa ebben a hatalmas káoszban összefutni Tanabe Tojoharuval, a Honda F1-es technikai vezetőjével. Érdeklődésünkre a japán szakember elárulta, azért érkezett ilyen korán, mert kedden búcsúbulit rendeztek Budapesten az egyik távozó munkatárs tiszteletére, és ha már úgyis itt van a közelben, úgy volt vele, miért ne jöjjön ki dolgozni már szerdán. Valószínűleg ez az alázat is hozzájárul ahhoz, hogy brigádjával idén már két győzelmet is ünnepelhetett.

Míg azonban rá a klimatizált motorhome irodái vártak, a kinti harminc fokban tovább folytatódott a munka: a Pirellinél gumit centíroztak, a Ferrarinál az ablakot takarították, a Racing Pointnál fagerendát fűrészeltek kisebb darabokra, szóval, mindenki rakosgatta a saját kirakósait, hogy csütörtök délelőttre minden kerek egésszé álljon össze. Bár a tévé képernyőjén keresztül vagy a lelátóról nézve sokak szemében irigylésre méltó az, aki F1-es csapatuniformist viselhet, a szerdai robotolást figyelve mi kifejezetten örültünk, hogy nem tartozunk közéjük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik