F1: Massa V8-ast, a Ferrari-stáb figyelmeztetést kapott

Vágólapra másolva!
2013.12.15. 12:11
A Ferrari megtartotta a szokásos év végi karácsonyi partiját Maranellóban, ahol elbúcsúzott a csapat Felipe Massától. Az istállót 2006-tól 2013-ig versenyzőként szolgáló brazil szép ajándékot kapott, a legjobb szezonjából, 2008-ból származó V8-as motort kapta meg.

Luca di Montezemolo elnök csupán Massához volt ennyire kedves, a csapat többi tagját figyelmeztette, hogy a következő szezonban az ideihez hasonló szép rajt után nem lehet elszúrni a fejlesztési háborút. A Magyar Nagydíjtól kezdve frusztrációját sűrűn kimutató Fernando Alonsóhoz is szólt néhány szót.

„Az elmúlt években Fernando mindent beleadott. A legkevesebb, amit érdemel, egy igazán versenyképes autó, amellyel világbajnok lehet a Ferrari színeiben. Megértem, hogy olykor frusztrálta az eredménytelenség, mindannyian így éreztünk, de a célunk ezután is az lesz, hogy a Ferrarit szolgáljuk, és biztos vagyok benne, hogy ő is ezt fogja tenni” – mondta Montezemolo.

„Személy szerint elegem van abból, hogy mindig másodikak vagyunk, hiszen alkalmasak vagyunk arra, hogy az élre kerüljünk. A maga területén mindenkinek meg kell szereznie a pole pozíciót, semmi mást nem kérek” – szólt az elnök biztató köszöntője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik