F1: Massa kiáll az igazáért, Bottas inkább nem beszél

Vágólapra másolva!
2014.03.30. 12:30
A Malajziai Nagydíj hajrájában a Williams-istállónál arra utasították Felipe Massát, hogy engedje el Valtteri Bottast, hátha a finn meg tudja előzni a hatodik helyen száguldó Jenson Buttont. Massa azonban elöl maradt, azaz szembeszegült a csapat kérésével. Íme, a két pilóta véleménye – vagy legalábbis amit elmondtak belőle.

„Azt tettem, amit a legjobbnak tartottam a saját versenyem szempontjából– mondta Massa. – Az utolsó méterekig küzdöttem azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzem magam és a csapatom számára. Valtteri engem sem tudott megelőzni, nem hiszem, hogy Jenson ellen nagyobb esélye lett volna. Azonos stratégián voltunk, még azzal sem magyarázhatja a csapat a kérését, hogy sokkal frissebbek voltak a gumijai. Ez még csak a második verseny. Nem hiszem, hogy a garázsba érve szigorú arcokkal találkozom. Mindent megteszek a csapatért, és azt várom, hogy ezt viszonozza.”Massa. – Az utolsó méterekig küzdöttem azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzem magam és a csapatom számára. Valtteri engem sem tudott megelőzni, nem hiszem, hogy Jenson ellen nagyobb esélye lett volna. Azonos stratégián voltunk, még azzal sem magyarázhatja a csapat a kérését, hogy sokkal frissebbek voltak a gumijai. Ez még csak a második verseny. Nem hiszem, hogy a garázsba érve szigorú arcokkal találkozom. Mindent megteszek a csapatért, és azt várom, hogy ezt viszonozza.”

Massa pont az ilyen pillanatok miatt hagyta el a Ferrarit, és szerződött a Williamshez, ahol ígéretet kapott arra, hogy nem lesznek csapatutasítások.

Bottas visszafogottan beszélt az esetről.

„Nem akarom kommentálni az esetet, először inkább a csapattal beszélnék arról, milyen utasításokat kapott Felipe – fojtotta el az indulatait a finn, aki jelezte, csapattársával óvatosabban bánt, mintha más lett volna előtte. – Hamar utolértem Felipét és Jensont, szerintem jó eséllyel megelőztem volna a McLarent, ha elmegyek Felipe mellett.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik