F1: Marko szerint Webber nem győzheti le Vettelt

Vágólapra másolva!
2013.01.04. 12:56
Helmut Marko, a Formula–1-ben szereplő Red Bull-istálló tanácsadója szerint Mark Webber abban a tudatban írta alá a 2013-as szerződését, hogy második számú pilóta lesz Sebastian Vettel mellett.

„Mark pontosan tudja, hogy mi a dörgés, mit várhatunk el tőle – mondta Marko a Sport Bildnek. – Négy évet töltött el csapattársként Mark és Sebastian. Seb egyszer második lett, háromszor pedig megnyerte a vébét. Ez önmagáért beszél, kialakult az erősorrend, nem látom, mi tudna változtatni rajta."

A Vettel fejlődését gyerekkorától végigkísérő Marko szavai nem eshettek jól Webbernek, aki korábban azt mondta, hisz még benne, hogy a vb-címért csatázhat a Red Bull pilótájaként.

„Elismerem, hogy Seb remek formában van, de ezzel nemcsak engem utasított maga mögé, hanem az összes F1-es pilótát, így mindannyiunknak meg kell próbálnia legyőzni őt – mondta Webber a Reutersnek. – Nem hiszem, hogy csapatjátékosként kell viselkednem, önmagam miatt vagyok ott. Ha jó eredményt érek el, azzal a csapatnak is használok, nem gondolnám, hogy bárkit is támogatnom kellene."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik