F1: Marko biztos a Red Bull javulásában, Newey nem annyira

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.06. 13:48
Igyekszik nyugalmat árasztani magából Helmut Marko, a Red Bull Formula–1-es tanácsadója, aki szerint volt már bajban a csapat a korábbi években, mégis világbajnok lett. Az autót tervező Adrian Newey nem olyan biztos abban, hogy össze lehet hasonlítani az esetet a múltban történtekkel.

„Ezt-azt valóban újra kell tervezni az autón, ami bosszantó, de emlékezzenek csak, a 2010-es idény első tesztjét egy az egyben kihagytuk, aztán a szezon végén mienk lett mindkét világbajnoki cím – mondta Marko. – Adrian koncepciója nagyon ötletes, az autó elegáns, és az F1 történelme a bizonyíték arra, hogy a szép autók általában gyorsak is.”

Adrian Newey ugyanakkor a Sport Bildnek azt mondta, a mostani problémákat nem egyszerű megoldani, így nem tudja megígérni, hogy gyors és hatékony megoldást sikerül találni a motortér átalakítására. A Red Bull RB10-esében ugyanis annyira kis hely van a hajtómű számára, hogy nem tudták megoldani az alkatrészek hűtését, ezért az autó a jerezi teszten négy nap alatt összesen 92 kilométert tett meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik