F1: Kimi Räikkönen kipróbálta új csapatának autóját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.14. 15:09
null
Egyelőre csak ideiglenes az Alfa Romeo festése (Fotó: Motorsport Network)
Noha az Alfa Romeo alakulat hivatalosan csak jövő hétfőn, az idény előtti első teszthét első napján mutatja be a 2019-es autóját, az előző idény végén igazolt Kimi Räikkönen már megtette az első kilométereket az új géppel a Ferrari fioranói tesztpályáján.

 

A fioranói pályán készített néhány felvételt új autójáról a Sauberről Alfa Romeo-névre váltó svájci istálló, és vélhetően számított arra, hogy készül néhány kép a 2019-es gépről, hiszen a Valentin-naphoz illő álcafestésbe „öltözött” a négykerekű.

A fekete alapon bordó szívecskés festésben pompázó Alfa Romeón sok újdonságot nem fedezhet fel az egyszeri drukker, bár a szakértők egy érdekes újítást azért kiszúrtak. Az idei új szabályok értelmében megváltozik az első szárnyak kialakítása, és a hinwiliek a jelek szerint a már bemutatott autóktól eltérő megoldást alkalmaztak ezen a téren.

Egyelőre így néz ki az első Alfa Romeo (Fotó: Twitter)
Egyelőre így néz ki az első Alfa Romeo (Fotó: Twitter)

 

Az első szárnyakon lévő légterelő elemek ugyanis nem nyúlnak el a szárny végig, hanem az első kerekek előtt véget érnek, így a levegő akadály nélkül éri el az első abroncsokat. Nagy kérdés, hogy ez az újítás mennyit segít a gumik élettartamának megnövelésében, illetve milyen hatással lesz azok tapadására.




 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik