F1: kigyulladt a gumimelegítő, a Haas új abroncsokat kérvényezett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.28. 12:57
null
Nem indult jól a Haas hétvégéje (Fotó: AFP)
Nem indult zökkenőmentesen a jövő évi pilótapárosát az Orosz Nagydíj első szabadedzése előtt bejelentő Haas versenyhétvégéje, ugyanis az éjszaka leple alatt lángra kapott a gumimelegítő paplanokat vezérlő eszköz, aminek következtében két szett gumi is megsérült. Az amerikai gárda most új abroncsokat kérvényezett.

 

A Haas orosz hétvégéje nem indult problémamentesen, ugyanis csütörtökről péntekre virradóan a gumimelegítő paplant vezérlő doboz kigyulladt, és a keletkezett tűz következtében két szett gumi is megsérült. A jövő évi pilótapárosát az első szabadedzés előtt bejelentő gárda hivatalos kérvényt nyújtott be az FIA-nek, hogy a megsérült abroncsokat pótolhassák.

„Még nem tudjuk, pontosan mi történt, hiszen minden elégett, így következtetéseket sem vonhatunk még le” – mondta a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner.

„Ha jól értesültem, az egyik éjjeliőr vette észre a lángokat, majd ezután szólt a többieknek is, és együttesen oltották el a tüzet. Szerencsés, hogy így alakult, hiszen ha a gumik is lángra kapnak, akkor sokkal nehezebb dolguk lett volna” – magyarázta, majd azon vádakra is reagált, melyek szerint éjszaka is használták a melegítő paplanokat, amit a szabályok tiltanak.

„Nem voltak bekapcsolva, de be voltak dugva, máskülönben tűz sem lett volna. A srácok reggel egyszerűen be szokták kapcsolni, de mostantól teljesen ki fogjuk húzni éjszakára is” – árulta el a vezető, és azt is megosztotta, mindkét szett gumi Kevin Magnussenhez tartozott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik