F1: Két lábbal a földön kell állnunk – Arrivabene

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.15. 12:07
Sebastian Vettel révén a Ferrari a szezon eddigi hét versenyéből hármat megnyert, de csapatfőnökük, Maurizio Arrivabene szerint nem szabad elbízni magukat, és a történelmi győzelmek után is hamar vissza kell rázódniuk a munkába.

Vettel idén a Bahreini, az Ausztrál és a Monacói Nagydíjon sem talált legyőzőre, a hercegségben ráadásul tizenhat év után tudott újra Ferrari-pilóta diadalmaskodni. Ennek természetesen Maurizio Arrivabene is nagyon örült, de hozzátette, hosszú az idei szezon, és a végső győzelemig csak kemény munkával juthatnak el.

„Nem ünnepeltünk sem a bahreini, sem a melbourne-i győzelmünk után – emlékezett vissza. – Két lábbal a földön kell állnunk, hiszen messze van még a szezon vége. Persze nagyon örültünk, amikor hosszú évek után újra nyerni tudtunk Monacóban. Történelmi siker volt, de aztán ránéztünk a versenynaptárra, és belegondoltunk, hány futam van még hátra, szóval leszegtük a fejünket, és újra nekiálltunk dolgozni.”

A Monacóban aratott győzelmek önmagukban is különlegesek, az olaszoknak ezért minden okuk meglett volna az ünneplésre, Arrivabene szerint azonban a csekély lazítás után máris visszatértek a munkához.

„Ünnepeltünk kicsit Monacóban, de aztán rögtön visszatértünk a bokszunkba, elkezdtünk összepakolni, másnap pedig mentünk is vissza Maranellóba, ahol a hétfő reggeli megbeszélésen már mindenki a követező versenyre koncentrált” – mondta az olasz csapatfőnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik