F1: keddig kórházban tartják Grosjeant; megvan, ki helyettesíti a hétvégén

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2020.11.30. 11:35
null
Grosjeannak még rövid ideig kórházban kell maradnia (Fotó: AFP)
Jól haladnak a Formula–1-es Bahreini Nagydíjon hatalmas balesetet szenvedő Romain Grosjean kezelései, így a Haas által kiadott közlemény szerint a francia versenyző valószínűleg kedden már el is hagyhatja a kórházat. Közben az is biztossá vált, hogy Grosjean nem vesz részt a következő versenyhétvégén, de a Haasnál már döntöttek arról, ki indul a francia helyett.

 

Mint ismert, Romain Grosjean a múlt hétvégi Bahreini Nagydíj első körében szenvedett hatalmas balesetet, amelynek következtében a 8-as számú Haas kettétört, a francia versenyzőnek pedig az autó kigyulladt első részéből kellett kimenekülnie.

Bár a baleset hátborzongató volt, Grosjean megúszta az esetet némi égési sérüléssel a két kezén, de természetesen azonnal kórházba szállították, és az amerikai istálló legfrissebb tájékoztatása szerint keddig ott is kell maradnia.

„A Haas versenyzője, Romain Grosjean továbbra is a bahreini kórházban lábadozik, miután ott töltötte az éjszakát a vasárnapi Bahreini Nagydíjon elszenvedett balesete következtében – olvasható a Haas közleményében. – A kezelések, amelyek mindkét kézfejének hátsó részét érintik, jól haladnak. Grosjeant hétfőn meglátogatta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke, és előreláthatólag december 1-én, kedden kiengedik a kórházból. További tájékoztatást adunk, amint újabb információ áll a rendelkezésünkre.”

Card

Noha Steiner csapatvezető vasárnap még úgy nyilatkozott, hogy ha Grosjean úgy érzi, hogy képes rá, akkor ő ülhet az autóba a hétvégi Szahír Nagydíjon, s nem is készül vésztervvel. A jelek szerint azonban már hétfőn eldőlt, hogy a sérülései miatt Grosjean nem indul a versenyen. A Haasnál pedig azt is bejelentették, hogy Kevin Magnussen ideiglenes csapattársa az istálló teszt- és tartalék versenyzője, Pietro Fittipaldi lesz. A brazil pilóta tavaly a német túraautó-bajnokságban (DTM) indult, idén pedig a legtöbb versenyhétvégén ott volt a Haasszal, így már jól ismeri a csapatot.

Card

Mindez azt jelenti, hogy a 24 éves Pietro lesz a Fittipaldi család negyedik tagja, aki a Formula–1-es versenyen indul: a família legismertebb tagja Pietro nagyapja, a kétszeres világbajnok (1972, 1974), 144 futamon induló, 14 versenyt megnyerő Emerson Fittipaldi, bátyja az 1972–75 között 35 futamon résztvevő Wilson Fittipaldi, valamint az ő fia, Christian Fittipaldi, aki 1992–94 között 40 versenyen indult.

Ezzel együtt a Fittipaldi család lesz az első az F1-ben amelynek négy különböző képviselője is rajthoz állhat egy versenyen, megelőzve a három képviselőt delegáló Brabham (Jack, Gary és David) valamint a Villeneuve (Jacques Sr., Gilles és Jacques) családokat.Tegyük azonban hozzá, hogy az idősebb Jacques Villeneuve és Gary Brabham a rajtrácsra már nem állhatott fel: előbb három, utóbbi két sikertelen előkvalifikációig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik