F1: Jövőre még szorosabb lesz a verseny - Newey

Vágólapra másolva!
2012.12.10. 16:34
A következő Formula–1-es idény a 2012-esnél is szorosabb és változatosabb lehet – állítja Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója, rámutatva, hogy az autó építésére vonatkozó alapvető szabályok 2009 óta nem változtak, azaz évek óta szinte csak finomhangolják az autókat.

„A következő lesz zsinórban az ötödik szezon szinte teljesen azonos szabályokkal. A mezőny egyre sűrűsödik, hiszen már nincsenek olyan nagy ötletek, amelyekkel nagy előnyt lehetne szerezni, ellenben könnyebb ledolgozni a lemaradást. Az idei szezon nyolc győztese mutatja, mennyire szoros a versengés – mondta Newey. – Az erőviszonyok valóban pályáról pályára változnak, más-más csapatok találják el, mi kell ahhoz, hogy megfelelően működjenek a gumik, és a hőmérséklet is nagyon fontos tényezővé vált. Ezek ismeretében nagyon nehéz elképzelni, hogy egy istálló kiemelkedjen a többi közül."

Newey elmondta, a 2013-as autó az idei továbbfejlesztett, finomított változata lesz, de elképzelni sem tudja, mire lesz képes a többiek új autójával szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik