F1: januárra halasztja a bejelentést a Williams

Vágólapra másolva!
2017.12.16. 10:30
Idén vélhetően már nem tudjuk meg, ki versenyez 2018-ban Lance Stroll mellett a Williamsnél. A brit F1-es alakulat ugyanis bejelentette: január előtt nem fedik fel a kanadai csapattársának kilétét.

Már csak a Williams adós egy bejelentéssel, és teljes lesz a 2018-as Formula–1-es mezőny. Az utolsó szabad ülésért Robert Kubica és Szergej Szirotkin van versenyben, de állítólag a Toro Rossótól a szezon közben menesztett Danyiil Kvjatnak is van még esélye a visszatérésre. Williams adós egy bejelentéssel, és teljes lesz a 2018-as Formula–1-es mezőny. Az utolsó szabad ülésért Robert Kubica és Szergej Szirotkin van versenyben, de állítólag a Toro Rossótól a szezon közben menesztett Danyiil Kvjatnak is van még esélye a visszatérésre.

Ám arra, hogy végül ki lesz Lance Stroll csapattársa, még várnunk kell, ugyanis a Williams egyik szóvivője nemrég elárulta: január előtt nem tervezi a csapat megejteni a régóta várt bejelentést.

Ami pedig a lehetséges befutót illeti, a hírek szerint a legnagyobb esély arra van, hogy Szergej Szirotkinra esik a választás. A Sauber és a Renault korábbi tesztpilótája ugyanis jelentős szponzori pénzzel érkezne, ez pedig a Stroll család anyagi támogatása mellett igencsak kecsegtető lenne a nagy múltú istálló számára.

Ebben az esetben viszont ülés nélkül maradna Robert Kubica. A visszatérésben reménykedő pilóta édesapja, Artur Kubica nemrégiben azonban azt nyilatkozta a lengyel sajtónak, hogy még korántsem adták fel a 2018-as indulásról szövögetett álmukat.

„Továbbra is küzdünk, hogy bejuttassuk Robertet a Williamshez. Lépéseket teszünk, hogy meggyőzzük őket arról, hihetnek Robertben" – szögezte le Artur Kubica.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik