F1: „Hülyék lennénk azt hinni, hogy a Mercedes előtt vagyunk”

H. L.H. L.
2021.03.22. 14:15
null
Verstappen magabiztosan vág neki az évnek, de továbbra is a Mercedest tartja a fő esélyesnek (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen nem számít könnyű harcra, továbbra is a Mercedest tartja a favoritnak.

 

A Red Bull bevallása szerint fennállása legjobb idény előtti tesztjét tudhatja maga mögött, míg a Mercedes a V6-os hibrid érában még nem találta magát szemben több problémával, mint az idén. Az „ezüstnyilak" úgy vélik, a nehéz felkészülést követően nem ők vágnak neki fő esélyesként a most hét végén rajtoló 2021-es kiírásnak, a „vörös bikák" azonban úgy érzik, riválisuk csak pluszterhet akar a vállukra helyezni azzal, hogy már előre leírja magát.

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.30–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 13.00–14.00
Időmérő: 16.00–17.00
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 17.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

Az osztrák istálló holland versenyzője, Max Verstappen már elmondta, meglátása szerint a Mercedes trükközött a motorteljesítménnyel, és azt is elárulta, még akkor is a rivális számítana a favoritnak, ha benézte volna a padlólemez körüli szabályváltoztatásokat.

Kétségtelen, hogy jó rajtot vettünk Bahreinben, és mindig lehet örülni annak, ha sok kört tudsz megtenni, illetve sikerül jól megismerned az autót. Azonban ez még semmit sem árul el a nyers teljesítményről. Tudom, hogy most mindenki izgatott, de még mindig a Mercedes a fő esélyes, hiszen sorozatban hét bajnoki címet nyert. Meggyőződésem, hogy a Mercedes azt akarja, hogy az emberek azt higgyék, mi vagyunk a favoritok, és hogy ezzel még nagyobb nyomást helyezzen ránk, de mi csak magunkra összpontosítunk" – jelentette ki a RaceFans.netnek adott nyilatkozatában, majd előretekintett erre az évre.

Biztosak lehetnek abban, hogy a csapatnál és a Hondánál mindenki keményen nyomja, hogy legyőzzük a Mercedest és mindenki mást, aki gyors lesz még az idén. Én valamennyi idényre új lehetőségként tekintek a legyőzésükre, de hülyék lennénk azt hinni, hogy könnyű csata vár ránk, és a teszt alapján azt gondolni, hogy előttük vagyunk. Személy szerint már nagyon várom, hogy padlógázon nyomjuk az időmérő utolsó szakaszában, hiszen először ekkor látunk mindenkit teljes motorerővel és kevés üzemanyaggal, és ez az a pont, amikor kiderül, ki mennyit fejlődött. Vasárnap aztán arra is fény derül, ki tudja tartani ezt a teljesítményt egy egész versenytávon keresztül. Reméljük, hogy mindkettőben jók leszünk!" – mondta, majd kitért a teszt rövidségére is.

Nem bánom, hogy csak másfél napot tölthettem a volán mögött, hiszen nekem az a lényeg, hogy sokat körözhettem, és láthattam, hogy az autó jól reagál a beállítás-változtatásokra. Igaz, kizárólag meleg körülmények között vezettünk, és minden pálya mást igényel, de jó érzéseim vannak. A kocsi nagyon stabil volt, és kényelmesen érzetem magam benne. Mindig van mit jobban csinálni, de mindig fejlődünk, és a mérnökök is erre törekszenek" – zárta a gondolatait a 2020-ban két győzelmet arató s az egyéni összetett a harmadik helyen záró Verstappen.

A holland csapattársa a mexikói Sergio Pérez lesz az idén, akinek elmondása szerint öt versenyre lesz szüksége ahhoz, hogy elérje a csúcsformáját, azonban így is nagy célokat tűzött ki maga elé a Red Bull-lal, amely két erős versenyzővel még inkább megizzaszthatja a Mercedest.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek