F1: Horner reméli, Pérez Ricciardóhoz hasonló csapattárs lesz

Vágólapra másolva!
2021.02.17. 14:50
null
A Red Bullnál a Ricciardo, Verstappen felálláshoz hasonlót várnak Pérez érkezésével (Fotó: AFP)
Sokat vár Christian Horner a Red Bull új versenyzőjétől, Sergio Péreztől. Az osztrák istálló csapatfőnöke reméli, hogy Pérezzel végre ismét annyira erős pilótapárosuk lesz, mint amikor még Daniel Ricciardo volt Max Verstappen csapattársa.

 

Sergio Pérez a 11. idényét kezdi meg hamarosan a Formula–1-ben, és 2021-től a Red Bull versenyzőjeként mérettetheti meg magát. A tapasztalt mexikói pilótával szemben nem kicsi az elvárás az új csapatánál, amelynél az utóbbi években bőven akadt probléma a megfelelő pilótapáros megtalálásával.

Christian Horner csapatfőnök reméli, Pérez érkezésével végre mindkét versenyzőjük jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy sikerüljön felzárkózniuk a Mercedesre.

„Remélhetőleg Pérez gondoskodik arról, hogy folyamatosan közel legyünk a Mercedeshez végre két autóval, és fontos szerepe lesz a csapatban. Nehéz lesz számára felvenni a tempót, mert ezúttal csak egy tesztre lesz lehetőségünk. Viszont előnye van abban, hogy hatalmas tapasztalattal rendelkezik” – vélekedik Horner.

Pérez egyébként Alexander Albont váltja a Red Bullján. A thaiföldi versenyzőnek nem sikerült Max Verstappenhez hasonló teljesítményt nyújtania az alatt a másfél év alatt, amíg csapattársak voltak, ahogyan az elődje, Pierre Gasly sem tudta meggyőzni a vezetőséget, hogy idővel méltó csapattársa lehet az azóta tízszeres futamgyőztessé váló hollandnak.

Horner kitért arra, hogy legutóbb 2016 és 2018 között fordult elő, hogy teljesen elégedettek voltak a versenyzői felállásukkal.

„Arra számítunk, hogy Pérez képes lesz felvenni a versenyt Verstapennel, és hasonló szituáció alakulhat ki, mint amikor Ricciardo volt Verstappen csapattársa három szezonon keresztül” – árulta el a brit szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik