F1: Hihetetlenül fontos lenne, hogy legyőzzék a Mercedest – Tost

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.22. 12:31
null
Tost úgy érzi, még nincs esélyük a tavaly harmadik McLaren ellen (Fotó: AFP)
A Formula–1-es AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost kijelentette, nagyon szorít a Red Bullnak, hogy véget vessen a Mercedes egyeduralmának, hiszen ez hihetetlenül fontos lenne a sorozat szempontjából.

 

 

A Mercedes az elmúlt hét évben kivétel nélkül megszerezte az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet, s az ellenfelek szerint a problémákkal tarkított tesztet követően is favoritként vághat neki a soron következő idénynek. A címvédő gárda azonban úgy érzi, a nehézségek után sokkal jobb esélyekkel kezdheti az évet a bahreini felkészülés során meggyőző teljesítményt nyújtó s az elmúlt esztendőkben második Red Bull.

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.30–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 13.00–14.00
Időmérő: 16.00–17.00
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 17.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

Ebben bízik a „vörös bikák” testvércsapatának, az AlphaTaurinak a csapatfőnöke, Franz Tost is, aki úgy érzi, a sport szempontjából nagyon fontos lenne, hogy végre legyőzzék az „ezüstnyilakat”.

A Red Bullnak szurkolok. Hihetetlenül fontos lenne a Formula–1 számára, hogy más csapatok és versenyzők nyerjenek, és állhassanak fel a dobogóra, valamint az, hogy az utolsó futamon dőljön el a bajnoki cím sorsa. Remélem, hogy a Red Bull képes lesz legyőzni a Mercedest" – jelentette ki a német RTL-nek adott nyilatkozatában, majd kitért saját alakulata helyzetére is.

Az előző bajnokságot egy győzelemmel a konstruktőri tabella hetedik helyén záró AlphaTauri remek tesztet tudhat maga mögött, hiszen különösebb probléma nélkül az Alfa Romeóval karöltve a legtöbb kört teljesítette, s az új Honda-erőforrás is megbízhatóan futott az AT02-esben.

Mindezek után úgy tűnik, a faenziaiak sokkal jobb reményekkel vághatnak neki az évnek, a csapatfőnök ugyanakkor előre leszögezte, nem hiszi, hogy csapata a középmezőny élére törne.

Nem, nem. A McLaren gyorsabb nálunk – adott egyértelmű választ, s azt is hozzátette, az Aston Martin és az Alpine helyzetét egyelőre nehéz értékelni. Tost ezt követően azt is megosztotta, mikor tekintetné sikeresnek az évet. – A célunk a konstruktőri ötödik helyezés."

Az AlphaTauri mellett a csapat újonc versenyzője, Cunoda Juki is felhívta magára a figyelmet, főleg miután az utolsó tesztnapon – nem egészen szabályos DRS-használat mellett – megfutotta az összesített időlista második leggyorsabb körét.

Juki egy olyan pilóta, aki az alaptempóját tekintve nagyon-nagyon tehetséges, s emellett hihetetlenül fókuszált is. Ha így folytatja, ő lesz Japán valaha volt legsikeresebb versenyzője. Nagyon jók az alapok, de kritikus fontosságú, hogy milyen lesz a fejlődési görbéje. Ezt az év során figyelemmel is fogjuk követni. Egyelőre minden a tervek szerint halad, és száz százalékban megfelel az elvárásoknak" – beszélt elismerően a Formula–2 tavalyi bronzérmeséről a csapatfőnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik