F1: Hamilton kihasználta egyetlen esélyét - Vettel

Vágólapra másolva!
2012.11.18. 22:05
Sebastian Vettel örül a Red Bull konstruktőr-világbajnoki címének, de tudja, neki még egy nagy lépést tennie kell a triplázás felé Brazíliában. A vb-éllovas 13 pontos előnnyel várhatja a Brazil Nagydíjat az után, hogy Lewis Hamilton mögött második lett Texasban.

„Hihetetlen verseny volt! Öt éve az Egyesült Államokban indultam először F1-es futamon, és nagyon jó volt visszatérni ide a századikra – mondta Vettel. – A konstruktőr-világbajnoki cím már megvan, örülök a csapat sikerének. A következő lépést Brazíliában kell megtennünk, kicsit jobb a helyzetem, mint a verseny előtt. Nehéz futam volt, Lewisnak egyszer volt jó esélye az előzésre, de kihasználta, és ezzel nyert is."

„Úgy éreztem, sikerül menedzselni a kettőnk közötti távolságot, de amikor Karthikeyant utolértük, egyetlen pillanat elég volt ahhoz, hogy Lewis lehetőséget kapjon – folytatta a német. – Próbáltam agresszívan védekezni, de mindegy volt, merre húzódom, a McLaren sokkal gyorsabb volt. Nem voltam boldog a HRT miatt, de nem tehettem semmit. Utána már képtelenség volt visszaelőzni Lewist."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik