F1: Hamilton elbúcsúzott a McLaren-csapattól

Vágólapra másolva!
2012.12.10. 13:49
Lewis Hamilton a hét végén elköszönt a McLaren-istállótól. A következő szezont már a Mercedesnél töltő 2008-as világbajnok látogatást tett a brit csapat wokingi főhadiszállásán, majd Máltán közönségtalálkozón utoljára beült a McLaren-Mercedesbe. A pilóta azonban elmondta, nem zárta be teljesen maga mögött a McLaren kapuját.

Hamilton szerződése december 31-éig szól a McLarennél, de a csapat az év hátralévő három hetében már pihenni hagyja a Mercedeshez távozó angolt, aki arra is engedélyt kapott, hogy tárgyaljon a Mercedes-csapat egyes képviselőivel. Hamilton a hét végén a wokingi főhadiszálláson elbúcsúzott a csapattól, amelynél 2007 óta hat idény alatt 110 futamon indult, ebből 21-et megnyert, s 2008-ban világbajnok lett.

„Fantasztikus éveket töltöttem itt, amikor 2007 elején belevágtam, nem is gondoltam, milyen nehéz lesz. Emlékszem, Ron Dennis azt mondta, ne csüggedjek, ha fél másodperccel lassabb leszek körönként Fernando Alonsónál, de tudtam, hogy nem ez lesz a helyzet. Mégis nehéz volt az év, több ok miatt is – mondta Hamilton a búcsúztatásán. – Aztán 2008-ban a kemény munka világbajnoki címet eredményezett. Nagyon jó volt a csapat, azóta is az, nagyon szeretem, mindig otthon éreztem magam. Talán egyszer visszatérek – már, ha ti is szívesen láttok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik