F1: mosolyt csempészett a szomorú délutánba Grosjean

Vágólapra másolva!
2015.07.23. 19:26
null
A sajtótájékoztató is szomorú hangulatban telt (Fotó: Földi Imre)
A Magyar Nagydíj csütörtöki „nulladik” napja elsősorban Jules Bianchiról szólt, a versenyzők a sajtóeseményeken az egy hete elhunyt 25 éves francia pilótára emlékeztek. A hivatalos FIA-sajtótájékoztatón is elsősorban Bianchi volt a téma, de természetesen más is szóba került – Romain Grosjean még humort is csempészett a szomorú délutánba.

 

A sajtótájékoztatón Felipe Massahosszasan beszélt Bianchiról, elmondta, hogy mivel mindkettejüknek Nicolas Todt volt a menedzsere, már gyerekkora óta ismerte Bianchit, s miután a francia a Ferrarihoz került, még szorosabbá vált a barátságuk.

„Rengeteget gokartoztunk együtt, ő volt az egyik legjobb gokartversenyző, akit valaha láttam. Nagyon rossz érzés átélni, ami történt, ott lenni a nizzai templomban, és felfogni mindezt, szomorú. Biztos vagyok benne, hogy jó helyre került, versenyezz valahol, és figyel minket. Csodálatos fiú volt” – mondta Massa.

Roberto Merhi elmondta, először 2002-ben találkozott Bianchival, és többször is keresztezte egymást a karrierjük, egymás ellen versenyeztek.

„A korosztályunk legjobbja volt, mindig őt kellett legyőznünk. Túl könnyedén nyert, a legkeményebb riválisom volt. Nagy kár, hogy az F1-ben nem igazán mutathatta meg, mire képes” – fogalmazott Merhi, aki Bianchi egyik utódjaként versenyez a Manor Marussiánál.

Sergio Pérez a Ferrari akadémiáján eltöltött közös időkről beszélt, s hogy az édesapjával is baráti viszonyba kerültek.

„Ha nem is vagyunk barátok, kéthetente mégis csak összejövünk, vitatkozunk a pilótaértekezleten, csatázunk a pályán. Sokkoló, hogy egyikünk soha többé nem teheti ezt. Jules különleges volt, alázatos, fontos, hogy közelebbről ismerhettem” – így Pérez.

Romain Grosjean a feltörekvő francia generáció másik tagjaként szintén jó barátja volt Bianchinak.

„Túl sok emlékem van Jules-ről ahhoz, hogy most elkezdjem sorolni. Először 2003-ban hallottam róla, fiatalabb volt nálam, és sokkal jobban gokartozott, mint én. Mindenhol nyert – mondta Grosjean. – A temetése megható volt, jó volt látni, hogy sokan elmentünk a mostani mezőnyből, a szülei is hálásak voltak érte. A hét végén Jules-ért versenyzünk.”

A sajtótájékoztató későbbi részében valamivel oldottabbá vált a hangulat, amihez Grosjean is hozzátett azzal, hogy a 21 futamos 2016-os versenynaptár nehézségeit firtató kérdésre így válaszolt: „Milyen hatása lesz rám nézve a huszonegy futamnak? El fog hagyni a feleségem.”

A Magyar Nagydíjra belépők kaphatók a jegyed.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik