F1: Giovinazzi lesz jövőre is Räikkönen csapattársa – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.11.04. 16:06
null
Antonio Giovinazzi (jobbra) marad Räikkönen társa (Fotó: AFP)
A Formula–1-ben szereplő Alfa Romeo Sauber istálló bejelentette, hogy a 2020-as idényben is Antonio Giovinazzi lesz Kimi Räikkönen mellett a csapat másik versenyzője. Ezzel ismét eggyel csökkent az még szabad hely a következő évi mezőnyben.

A svájci F1-es istálló hivatalos honlapján közölte, hogy jövőre is az idei pilótapárossal kezdi meg a szereplést a világbajnoki pontversenyben,vagyis, Kimi Räikkönen után Antonio Giovinazzi is marad a csapatnál 2020-ra.

Giovinazzi második teljes szezonját teljesíti majd a Formula–1 mezőnyében, s a 25 éves pilóta az év első felének tanulási időszaka után Ausztriában megszerezte első pontját, majd az olasz és a szingapúri versenyen meg is előzte rutinos csapattársát.

„Nagyon örülök, hogy jövőre is szerződést kaptam a csapatnál, igazán várom, hogy folytassuk együtt az utazásunkat. Nagyon sokat tanultam a mostani idény során, úgyhogy önbizalommal telve várom, hogy a következő évben nagyot lépjünk előre az istállóval” – idézte az olasz pilótát a csapat hivatalos honlapja.

A 2020-as idényre már csak négy ülésnek nincs gazdája: a Red Bull még hivatalosan nem jelentette be, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa, ahogy fiókcsapata a jövőre Scuderia Alpha Tauri néven induló Toro Rosso sem nevezte meg jövő évi versenyzőit. A negyedik gazdátlan ülés a Williamstől az idény végén távozó Robert Kubicáé.

Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi mezőnyből – a lengyelen kívül – nagy valószínűséggel Nico Hülkenberg marad ki, miután az ő helyén jövőre Esteban Ocon versenyez majd a Renault-nál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik