F1: megvásárolnák a HRT jogait, lehet 12. csapat

Vágólapra másolva!
2013.01.30. 10:32
Egy kanadai és amerikai befektetőkből álló csoport megvásárolná a 2012-es Formula–1-es idény után felszámolt HRT-istálló jogait, és Scorpion Racing néven indítana csapatot a 2013-as szezonban. A csoport élvezi Bernie Ecclestone támogatását, de a nevezések novemberi lezárulta miatt valószínűleg csak a 2014-es idényben csatlakozhat a mezőnyhöz.

A befektetők napokon belül szeretnék végrehajtani a folyamatot, de nem Spanyolországban, hanem az angliai Silverstone-ban működtetnék az istállót, igaz, az alapkoncepció a HRT F112-ese lenne.

Ecclestone az autosport.com információi szerint levelet írt a Scorpion Racingnek, amelyben azt fejtegeti, még az idei szezonban is versenyezhet a csapat. „Megvásárolták a HRT jogait? Ha igen, az FIA elfogadhatja az istállót a mezőnyben” – állt a levélben.

Ecclestone a brit Press Association hírügynökségnek viszont azt mondta, már túl késő.

„Előbb meg kell venni a HRT jogait, utána alapítani egy istállót, majd leadni a nevezést. Szerintem kifutnak az időből, már túl késő, nem hiszem, hogy ebből az idén lesz valami. Ha komolyan gondolják, jövőre sikerülhet” – mondta Ecclestone.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik