F1: „Fénysebességgel utol kell érnünk a Mercedest”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.02. 13:43
Bár a Ferrari 2014 végén kinevezett vezetősége tavaly még szerényen nyilatkozott a csapat céljairól, Sergio Marchionne elnök már olyan beszél a Mercedest üldöző Scuderiáról, mint egykor Luca di Montezemolo.

„Fénysebességgelutol kell érnünk a Mercedest. Ahhoz a Ferrarihoz szoktam hozzá, amely Michael Schumacherrel az F1-et uralta, most megszakad a szívem attól, amit látok – mondta az elnök az új Fiat Tipo hétfői bemutatásán Torinóban. – Az Orosz Nagydíj rosszul sikerült, de bízom a csapatban, hogy végül sikerrel jár.”

Maurizio Arrivabene csapatfőnök azt mondta, az Orosz Nagydíj volt a Ferrari mélypontja a 2016-os szezonban, ennél csak jobb eredményeket érhet el.

„Új motorral jöttünk, gondoltuk, hogy nem jönnek ki a fejlesztések előnyei, de a következő versenyeken más lesz a helyzet. Nem hibázhatunk többet, és sokkal jobban kell szerepelnünk – mondta Arrivabene. – A Spanyol Nagydíjon sokkal látványosabb lesz a motor átalakításának eredménye. A Ferrari nem az a csapat, amely simán nyer, kellenek a kihívások. Eddig saját magunkat hoztuk hátrányba, de még mindig jobb, ha a szezon elején kiderülnek ezek a hibák, és még most megjavítjuk. Nem fogjuk feladni a csatát!”

A Mercedes négy verseny után 157 ponttal vezeti a konstruktőr-vb-t, a Ferrari 76 ponttal második.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik