F1: Válasz fel sem tett kérdésre - reakciók a szabályokra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.10. 15:39
A nemzetközi szaksajtó értelmetlennek találja azt a 2014-es szabályt, amely szerint az idény utolsó futamán kétszer annyi pontot kapnak a versenyzők és a csapatok, mint a többin. A versenyzők a hétfőn nyilvánosságra hozott regulák hallatán azon kezdtek el töprengeni, milyen rajtszámot válasszanak.

„Ez a dupla pontos idényzáróolyan kérdésre adott válasz, amit senki sem tett fel” – fogalmazza meg értetlenségét Martin Brundle, az angol Sky Sports szakértője és kommentátora, korábbi F1-es pilóta, hozzátéve, hogy a többi verseny jelentőségét csökkentik ezzel. Kollégája, David Croft szerint totál felesleges ez a lépés annak tekintetében, hogy a legutóbbi nyolc idényből öt világbajnoki cím is az utolsó versenyen dőlt el.Martin Brundle, az angol Sky Sports szakértője és kommentátora, korábbi F1-es pilóta, hozzátéve, hogy a többi verseny jelentőségét csökkentik ezzel. Kollégája, David Croft szerint totál felesleges ez a lépés annak tekintetében, hogy a legutóbbi nyolc idényből öt világbajnoki cím is az utolsó versenyen dőlt el.

Ez a módosítás hirtelen reakció az idei szezonra, amely valóban feleslegesnek tűnik, ráadásul a sportág sokkal nagyobb problémáit képtelen megoldani.

„Szóval, az F1 bajban van, a csapatok fele a csőd szélén áll, egy pilóta uralja a sportágat, erre jönnek a dupla pontokkal és a fix számozással. Tényleg megoldódnak a súlyos gondok…” – írta Anthony Rowlinson, az F1 Racing főszerkesztője.

Kevin Eason a Timestól azt írja, „ez a duplapontos idényzáró még arra sem érdemes, hogy vitassuk. Őrültség, felesleges babrálás. Tényleg fennáll a veszélye annak, hogy viccet csináljanak az F1-ből.”

A versenyzők a számaikkal voltak elfoglalva.

„Elkezdtem gondolkozni a számon, amely végigkísérheti a karrieremet – írta a Twitteren Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája. – Valaki szerint a BO77AS a nyerő. Más ötlet esetleg?”

„Nagyszerű, hogy mostantól a saját választott számunkkal versenyezhetünk – írta Daniel Ricciardo, aki 2014-től Sebastian Vettel csapattársa lesz a Red Bullnál. – Egyelőre nem árulom el, melyiket választom!”

„Tetszenek az új szabályok, de még mindig kellene pár millió font vagy euró ahhoz, hogy érintsenek” – írta James Calado, a Force India tartalék pilótája arra utalva, hogy a fizető pilóták kiszorítják a tehetségesebbeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik