F1: Ezerszer elmondtuk már neki – Marko kiakadt a versenyzőjükre

Vágólapra másolva!
2021.05.21. 13:21
null
A szép idénykezdet után Cunoda Juki Monacóban is hibázott (Fotó: AFP)
Eddig nem túl elégedett Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója Cunoda Juki monacói teljesítményével. Az AlphaTauri újonca eltalálta a falat a második szabadedzésen, pedig Marko szerint egyértelműen figyelmeztették, hogy mire kell a leginkább figyelnie a szűk utcai pályán.

 

Nem alakult túl jól a Monacói GP második szabadedzése Cunoda Juki számára, aki mindössze 11 kört teljesített a délutáni gyakorláson. Emögött az áll, hogy a japán újonc eltalálta a falat az uszodánál, ami néhány sérülést eredményezett a 22-es számú AlphaTaurin. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója – akinek nagy szerepe van Cunoda F1-es debütálásában – kissé ingerülten nyilatkozott arról, hogy a fiatal versenyző nem teljesítette, amit kértek tőle a monacói versenyhétvégét megelőzően.

67. MONACÓI NAGYDÍJ
MÁJUS 20., CSÜTÖRTÖK
1. szabadedzés: 1. Pérez 1:12.487
2. szabadedzés: 1. Leclerc 1:11.684
MÁJUS 22., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
MÁJUS 23., VASÁRNAP
A verseny (78 kör, 260.286 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki
Június 20., 15.00Francia Nagydíj, Paul Ricard
Június 27. 15.00
Stájer Nagydíj

„Ezerszer elmondtuk már neki, Monacóban a legfontosabb dolog az, hogy elkerülje a falakat. Ideje lenne némi fegyelmet tanúsítania” – idézte Markót a RacingNews365.

Cunoda ezzel szemben úgy véli, a nem megfelelő állapotban lévő gumik és egyéb külső tényezők játszottak közre a megcsúszásában, de nem tartja hatalmas problémának a csütörtöki időveszteséget.

„Nem hiszem, hogy túl keményen nyomtam, inkább csak veszítettem némi tapadást – vélekedik. – Kopottak voltak az abroncsaim, és néhány széllökést is kaptam, emiatt elveszítettem az uralmat az autó hátulja fölött a tizenötös és a tizenhatos kanyar között. Ezután véget is ért az edzés számomra. Maradt viszont két szett lágy gumim szombatra, szóval ez nem a világ vége. Csak annyit kell tennem, hogy többet készülök a szombati napra, és megpróbálok mindent összehozni.”

Cunoda a hibáját követően az utolsó pozícióban zárta a második tréninget Monacóban, az első szabadedzésen azonban a jóval előkelőbbnek számító kilencedik helyen végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik