F1: Ez a döntés az, ami lealacsonyítja a nőket – Lauda háborog

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.02. 13:21
Niki Lauda szerint elsősorban a nők számára sértő a Liberty Media ama döntése, amely szerint a 2018-as idényben már nem alkalmazzák az F1-es rajtprocedúrában a pilóták rajtszámait tartó hölgyeket a futamokon.

Mint ismert, a dartshoz hasonlóan az F1-ben is elköszönnek a népszerű hoszteszektől, mert a sportág vezetői szerint lealacsonyító, hogy csupán azért alkalmazzák őket, mert dekoratívak, és ez nem egyeztethető össze a márka értékeivel, és egyértelműen ellentétes a modern társadalom normáival.Mint ismert, a dartshoz hasonlóan az F1-ben is elköszönnek a népszerű hoszteszektől, mert a sportág vezetői szerint lealacsonyító, hogy csupán azért alkalmazzák őket, mert dekoratívak, és ez nem egyeztethető össze a márka értékeivel, és egyértelműen ellentétes a modern társadalom normáival.

Lauda szerint az egész nem más, mint álszent képmutatás, és ez felháborítja.

„Ez a döntés az, ami lealacsonyítja a nőket – mondta Lauda a Der Standardnak. – Férfiak úgy hoztak döntést a nőkről, hogy a nőket meg sem kérdezték. Ezzel nem tettek szívességet sem az F1-nek, sem a nőknek. Mekkora hülyeség ez, megőrültek?!”

A legutóbbi négy világbajnoksághon taroló Mercedes csapatelnöke szerint van visszaút, nem késő, hogy meggondolják magukat.

„Remélem, van lehetőség arra, hogy ezt visszacsinálják. Ha a női nemmel van bajuk, állítsanak mindegyik lány mellé egy-egy fiút is. Miért ne?” – kérdezte Lauda.

„A rajtszámokat tartó lányok mindig is az F1-hez tartoztak, szép hagyomány, amit nem szabad megtörni. Nem csak itt látunk nőket, a csapatok vezetőségeiben is egyre többen vannak, és nagyon jól helyt is állnak. Nem zárja ki egymást ez a két szerep, mindkettőre bátorítom a hölgyeket. Ha így folytatjuk, Amerikában felszámolják a cheerleaderek rendszerét” – mondta Lauda, akihez hasonlóan Bernie Ecclestone is kritizálta a Liberty Media döntését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik