F1: Ecclestone-nak már jó az új F1, Rosberg a favoritja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.05. 19:36
Bernie Ecclestone, a Formula–1 gazdasági vezetője Nico Rosberget tartja a 2014-es Formula–1-ews idény favoritjának.

„Az új szabályok miatt bármi megtörténhet, a legszívesebben nem jósolgatnék – mondta Ecclestone az indiai IANS hírügynökségnek. – De ha már kérdezi, a jerezi teszt után azt mondanám, hogy a Mercedes a legfelkészültebb, és Nico Rosberget tartom a világbajnokság fő esélyesének."

Ecclestone az indiaiak kérdésére hízelgett is.

„Nem csak, hogy dobogóra várom a Force Indiai autóit néhány futamon, de még a futamgyőzelmet is elképzelhetőnek tartom. Biztos vagyok benne, hogy minden megvan a csapatnál a sikerhez, és bár nem olyan erős, mint a gyári Mercedes, a németek hajtóművét használva nagyot léphet előre. Nagyon örülnék, ha nyernének" – mondta Ecclestone, aki egy hete a jerezi teszt láttán súlyos kritikával illette az idei Formula–1-et, de már másképpen beszélt a sportágról.

„A Formula–1-ben nagyon jól időzített szabálymódosításokat láthatunk, amelyeknek köszönhetően a szakág továbbra is a csúcstechnológiát képviseli. Biztos vagyok benne, hogy ezeknek köszönhetően az új idényben nemcsak kiszámíthatatlanabb, hanem érdekesebb és szorosabb is lesz a világbajnokság" – írta Ecclestone minap a gazdasági jogokat birtokló CVC Capital Partners közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik