F1: Ecclestone Eddie Jordant és Alain Prostot is lefizette?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.08. 18:07
Újabb pikáns részletekre derült fény Bernie Ecclestone Formula–1-es gazdasági tevékenysége kapcsán Londonban az F1-vezér korrupciós tárgyalásán. Ecclestone állítólag 1998-ban három csapatfőnököt is lefizetett 10-10 millió dollárral annak érdekében, hogy aláírják a sportág alapszerződését.

Ecclestone-t Londonban annak kapcsán hallgatja meg a legfelsőbb bíróság, hogy az F1-es gazdasági jogok 2006-os adásvétele során lefizette az eladó nevében eljáró Gerhard Gribkowskit, hogy a számára kedvező CVC Capital Partnersnek fogadja el az ajánlatát. Gribkowski már börtönben ül, míg Ecclestone tagadja, hogy ezért fizetett volna az üzletembernek.

A tárgyaláson aztán az a vád is elhangzott, hogy Ecclestone 1998-ban az F1 alapszerződése, a Concorde-szerződés tárgyalása során Eddie Jordan, Alain Prost és az azóta elhunyt Tom Walkinshaw-nak is 10-10 millió dollárt fizetett, hogy aláírja a megállapodást.

Ecclestone elismerte, hogy tudott a kifizetésekről, de azt tagadta, hogy ő intézte volna. Az aláírásért egyébként mindegyik csapat kapott pénzt, ám a Jordan, a Prost és az Arrows esetében személyesen a csapatfőnök számlájára érkezett az átutalt összeg. A Prost 2001-ben, az Arrows 2002-ben ment csődbe, míg a Jordan-istálló 2005-ben a Midland-csoport kezébe került.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik