F1: döntés született a Haas óvásának ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.24. 12:54
null
A Haasnak joga van fellebbezni az ítélet ellen (Fotó: AFP)
Miután kivizsgálta a Nemzetközi Automobil-szövetség a Haas által benyújtott óvást, úgy döntött, hogy nincs alapja a Force Indiát ért vádaknak, ezért elutasítja az amerikai istálló óvását.

 

Mint ismert,a Haas csütörtökön nyújtott be óvástaz FIA-nál a Force India ellen, az amerikaiak ugyanis úgy vélik, hogy a nyáron tulajdonosváltáson átesett istálló megsértette a Formula–1 szabályait.

10. ABU-DZABI NAGYDÍJ
NOVEMBER 23., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:38.491
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:37.236
NOVEMBER 24., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:37.176
14.00: időmérő edzés
NOVEMBER 25., VASÁRNAP
14.10: a verseny (55 kör, 305.355 km) rajtja

Günther Steineréknek a sorozat bevételeiből való részesedés mellett azzal van problémájuk, hogy a szabályok egyértelműen kimondják: minden csapatnak a saját mérnökei által tervezett autókkal kell versenyeznie. Esteban Ocon és Sergio Pérez viszont továbbra is azokat a konstrukciókat használja, amelyeket a szezon elején, azaz jogilag nézve egy másik alakulat által megalkotott gépekkel indulnak.

Emiatt a Haas óvást nyújtott be, és bár a két csapat meghallgatását előbb további bizonyítékok keresése miatt eltolták, mára döntés született az ügyben: a Haas kérelmét elutasították. Az indoklás szerint a szabály csak azt mondja ki, hogy az alkatrészek gyártását egy konstruktőr valamelyik ellenfelének nem szervezheti ki, a „régebbi Force India” azonban nem tekinthető a jelenlegi, Racing Point Force India névre átkeresztelt alakulat ellenfelének.

A Haasnak joga van fellebbezni az ítélet ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik