F1: Dennis magánakciót indított – mégis versenyez Alonso?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.02. 13:01
Ron Dennis, a McLaren elnöke a Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően megkereste az FIA főorvosát, és megkérte, mégis engedje autóba ülni a kétszeres világbajnok spanyolt szombaton és vasárnap.

Dennisnek nincs hivatalos szerepe vagy beosztása a versenyhétvégéken, ezért gyaníthatóan az elnök és Alonso magánakciójáról volt szó. Kérdés, mindez milyen hatással van a spanyol helyére Japánból Bahreinbe rendelt Stoffel Vandoorne-ra, aki pénteken ült először az idei McLaren-Hondában, és nem vallott szégyent. Valószínűleg a belga miatt nem a hivatalos utat választotta a csapat.

A McLaren nagyon jól ment pénteken, Jenson Button volt a harmadik leggyorsabb a két Mercedes mögött, talán ezért is gondolta úgy Alonso és Dennis, hogy nem lenne szabad elszalasztani a pontszerzési lehetőséget.

A McLaren csütörtök előtt eltitkolta, hogy Alonso bordatörésekkel szenved, Dennis szerint az FIA vizsgálati protokolljában van a hiba, mert a spanyol tudna versenyezni. A McLaren hivatalos közleménye megerősíti, hogy tárgyalnak Alonso esetleges versenyzéséről, azonban azt is leszögezi, a csapat is azt szeretné, ha a pilóta állapota nem rosszabbodna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik