F1: Button sajnálja Hamiltont, Coulthard óva inti Rosberget

Vágólapra másolva!
2014.08.26. 14:18
null
Button szerint már Rosberg hibáiból is Hamilton jön ki rosszul (Fotó: Action Images)
Jenson Button sajnálja Lewis Hamiltont, aki szerinte rendkívül balszerencsés ebben a szezonban, sőt, a Belga Nagydíjon azt is láthattuk, hogy még Nico Rosberg hibájából is az angol jött ki rosszul. A McLaren pilótája, aki ezelőtt három évig volt Hamilton csapattársa, sajnálja, hogy nem tiszta a vb-címért folyó csata. David Coulthard szerint Rosberg önmagára veszélyes területre tévedt, Fernando Alonso szerint nehéz mindenkit boldoggá tenni.

„Nagyon sajnálom, hogy egyre kevésbé tiszta a világbajnoki címért folyó csata – mondta Button. –Mindig azt mondtam, az legyen a világbajnok, aki a legjobb eredményt éri el a pályán, de egyre inkább úgy tűnik, hogy nem az jön ki győztesen a végén, aki a legjobb munkát végzi. A Mercedes biztosan megszerzi mindkét vébécímet, de ez már így is nagyon pikáns szezon, de nem szerencsés, hogy nagyon kevés csatát látunk kettejük között a pályán. Attól tartok, legközelebb úgy fognak versenyezni, hogy a szurkolók többsége azt reméli, összeütköznek. Nagyon sajnálom Lewist, elképesztően balszerencsés, riválisának hibájából is ő veszít pontokat. Jó látni, hogy felnőtt és felveszi a kesztyűt, bízom benne, hogy a szezon hátralévő részében is erős marad.”

MASSA SZERINT BÜNTETNI KELLETT VOLNA ROSBERGET, AZ FIA LEZÁRTA AZ ÜGYET

Felipe Massa szerint meg kellett volna büntetni a német pilótát.

„Nico okozta riválisa kiesését, amiért talán büntetést érdemelt volna. A külső íven volt, amikor összeértek, esélye sem volt arra, hogy előzzön. Defektet okozott a másik autón, ami nem volt sportszerű” – mondta a Williams pilótája, aki maga is pórul járt, hiszen a Hamilton defektes kerekéből leszakadó cafatok az autója padlólemezéhez szorultak, emiatt lelassult, és nem volt esélye pontot szerezni.

Az FIA jelezte, nem áll szándékában új eljárást kiírni Rosberg és Hamilton koccanása miatt, csak abban az esetben, ha új fejlemény adódik, amely miatt nem mehet el szó nélkül az eset mellett. Ilyen lehetne, ha Rosberg nyilvánosan is elismeri, hogy bár tudta, hogy koccanás lesz az esetből, szándékosan hagyta, hogy megtörténjen, vagy ha a Mercedes feljelenti a saját pilótáját – ezek közül egyikre sem lehet számítani.

Fernando Alonso szerint nehéz megtartani az egyensúlyt a két pilóta között és kitartani a szabad verseny engedélyezése mellett.

„Csodálatosan versenyeznek az idén, Bahreinben láttuk, milyen fantasztikus csatát vívtak, mindenki elismeréssel beszélt a Mercedesről, hogy ezt engedte. Most, hogy koccantak egy icipicit a pályán, újra kell gondolni az eredeti tervet. Ami eddig csodás volt, az most nagyon nehézzé vált, nagyon keskeny az a sáv, amelyben haladva mindenkit boldoggá lehet tenni. Ám mindkét világbajnokságot toronymagasan vezetik, valamit nagyon jól csinálnak” – mondta Alonso.

A BBC szakkommentátoraként dolgozó David Coulthard írást tett közzé a témáról a médiahálózat internetes oldalán.

„Rosberg jön ki rosszul ebből a koccanásból, mert a kerék kerék elleni csatában egyszerűen nem olyan jó, mint Hamilton – írta Coulthard. – Ha olyan pilótára lenne szükségem, aki intelligensen és kiegyensúlyozottan végigdolgozik egy hétvégét és ezzel képes nyomás alá helyezni a csapattársát, Rosberg lenne az emberem. Ám ha arra lenne szükség, hogy a mezőny végéről végigverekedje magát, Hamiltonra esne a választás. Rosberg intelligens, vezeti a világbajnokságot, de nem szabad belemennie az ilyen ütközetekbe, mert ezekből Hamilton fog jól kijönni. Ha nem a saját erősségeire fekteti a hangsúlyt, hanem az ellenfele által jobban ismert területre akar behatolni, saját magával szúr ki.”

A skót azt is elmondta, hogy a két Mercedes-pilóta afférja és a csapat vezetőinek verseny utáni nyíltsága jót tesz a Formula–1-nek, és abban bízik, hogy a Mercedes nem változtat a filozófiáján, mert így lehet izgalmas a világbajnokság hajrája is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik