F1: Bottas legközelebb keményebben csatázna Hamiltonnal

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.08.07. 09:25
null
Bottas úgy véli, csapattársa nem volt teljesen fair (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton és Valtteri Bottas már az első körben összeért egymással az F1-es Magyar Nagydíj versenyén, a leintést követően pedig utóbbi elmondta, csapattársa nem volt teljesen fair, ami arra sarkallja, gondolja át a hozzáállását a brittel vívott csatákban.
34. MAGYAR NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:17.233
2. szabadedzés: 1. Gasly 1:17.854
AUGUSZTUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:16.084
Időmérő: 1. Verstappen 1:14.572
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
Futam: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Vettel
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj

A Mercedes versenyzői a 2–3. helyről várhatták a startot, és arra lehetett számítani, a futamon stratégiailag összedolgoznak a pole pozícióból induló Max Verstappen ellen. Ám Valtteri Bottas versenye már az első körben megpecsételődött: először Lewis Hamiltonnal, majd Charles Leclerc-rel is összeért, aminek következében sérült az első szárnya, így korai cserére kényszerült.

Bottas a kiállást követően a mezőny végére esett vissza, végül a 4 pontot érő 8. helyig kapaszkodott fel, míg Hamilton győzelmet aratott a Hungaroringen. A finn így 62 pontos hátránnyal mehetett el a nyári szünetre, miközben Max Verstappen 7 pontra megközelítette az egyéni vb-összetettben, tehát egyre inkább hátrafelé kell néznie.

A rosszul sikerült futam ráadásul nem is jöhetett volna rosszabbkor, főleg az ugyancsak felejthető silvertone-i hétvégét követően, hiszen a Mercedes a soron következő Belga Nagydíjig határoz a finn sorsáról. Nico Rosberg nem mellesleg már tudni véli, Esteban Ocon váltja Bottast az „ezüstnyilaknál", és az is árulkodó, a finn pilóta már B-terven gondolkozik.

„Egy gárdában vagyunk, maximalizálni akarjuk a csapat pontjait, miközben nem szeretnénk elrontani egymás versenyét. Úgy is lehet jól versenyezni, ha az ember nem löki ki a másikat a pályáról, lehet ezt szépen, fair módon, de közben keményen is csinálni. A 3-as kanyarban történtek azonban feszegették a határt, hiszen Lewis nem hagyott elég helyet nekem, így legközelebb, ha hasonló szituációba kerülök, mint előtte a 2-es kanyarban, akkor másképp fogok gondolkodni" jelentette ki Bottas, aki korábban azt is elmondta, ha mással csatázik, a 2-es kanyarban biztosan nem hagy ennyi helyet.

Az esettel kapcsolatban a csapatfőnök, Toto Wolff is elmondta a véleményét, aki elárulta bár teljesen szabályos volt a brit, csapaton belül náluk nem megengedett az olyan manőver, mint amilyet Verstappen mutatott be Leclerc ellen az Osztrák GP-n.

„Megtárgyaltuk ezt csapaton belül. Még ha a sportfelügyelők megfelelőnek is ítélték a hasonló incidenst Leclerc és Verstappen között Spielbergben, mi nem tartjuk ezt korrektnek. Nálunk helyet kell hagyni, szóval tudjuk, ennek nem így kellett volna történnie" – magyarázta az osztrák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik