F1: az „ébredő oroszlán” hibátlan győzelme – sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2021.11.22. 14:25
null
Hamilton (középen) kiválóan versenyzett Katarban (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak, a Mercedes brit versenyzőjének hibátlan teljesítményét taglalta a vasárnapi Formula–1-es Katari Nagydíj másnapján, többek között „ébredő oroszlánnak” és „emírnek” titulálva a 36 éves pilótát – számolt be róla az MTI.

NAGY-BRITANNIA

The Guardian
„Hamilton tökéletes versenyzéssel, a futamot teljes mértékben kontrollálva aratott rajt-cél győzelmet olyan tempóval, amellyel Verstappen nem tudta felvenni a versenyt”.

1. KATARI NAGYDÍJ
NOVEMBER 19., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:23.723
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:23.178
NOVEMBER 20., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:22.310
Időmérő: 1. Hamilton 1:20.827
NOVEMBER 21., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Alonso
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
December 5., 18.30Szaúdi Nagydíj, Dzsidda
December 12, 14.00Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

BBC Sport
„Az idény nagyobb részében a Mercedes volt az üldöző. Az elmúlt három hónapban azonban javult a teljesítmény, és Hamilton számára kézzelfogható közelségbe került a nyolcadik világbajnoki cím”.

The Telegraph
„Mennyi minden történhet néhány hét leforgása alatt. Amikor két héttel ezelőtt Mexikóból Brazíliába költözött a Formula–1-es mezőny, a Red Bull hatalmas lendületben volt, miután Max Verstappen 19 pontra növelte az előnyét Lewis Hamiltonnal szemben. Vasárnap pedig a katari sivatagban nyújtott csaknem hibátlan teljesítményével, és sorozatban aratott második futamgyőzelmével Hamilton nyolc pontra csökkentette a hátrányát, s úgy tűnik, immár a Mercedes van lendületben”.

The Independent
„Lewis Hamilton arra vonatkozó reményei, hogy átveheti a vezetést a vb-pontversenyben Max Verstappentől, nagy lökést kaptak Katarban, ahol a brit címvédő a pole pozícióból rajtolva győzte le összetettbeli riválisát”.

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport
„Lewis Hamilton alvó oroszlán módjára ébredt fel, és most tényleg félelmetes. A brazíliai őrületes felzárkózását követően ezúttal Katarban is győzött, így a Mexikóban két héttel ezelőtt eldőlni látszó világbajnoki küzdelem megint teljes mértékben nyitott”.

La Repubblica
„Szuperhősök Formula–1-e. Amikor semmi nem történik, akkor is minden úgy történik, ahogyan ennek a soha véget érni nem akaró világbajnokságnak a forgatókönyvébe illik. Hamilton sebesült oroszlánként tért vissza és két hét alatt két kontinensen is győzött, Verstappen öntelt fiatalemberként hibázott, megbüntették, de nem adta fel, a kellemetlenkedő Alonso pedig hét év után, 2764 napnyi szünetet követően újra dobogóra állt. Üdv az autósport színes világában 2021-ben”.

Corriere della Sera
„Lewis, az emír”.

SPANYOLORSZÁG

Sport
„Hamilton érvényesítette a papírformát, Alonso pedig visszatért a dobogóra. A címvédő az idei hetedik, és pályafutása 102. futamgyőzelmével 14-ről 8 pontra csökkentette a hátrányát Verstappennel szemben, és készen áll arra, hogy egészen az utolsó futamig küzdjön a nyolcadik vb-címéért”.

La Vanguardia
„Hamilton újra harapott, Alonso visszatért a dobogóra. Lewis Hamilton győzött Katarban és hat pontot hozott Max Verstappenen a világbajnoki pontversenyben. Így már csak nyolc pont a hátránya az utolsó két futam, a szaúdi és az abu-dzabi viadalok előtt. Alonso a harmadik helyével a 2014-es Magyar Nagydíj, 107 verseny után tért vissza a pódiumra”.

El País
„A hollandnak 14 pontos előnye volt, ami most már csak nyolc, az utolsó két futamon pedig 50 szerezhető. Amennyire a Red Bull, annyira a Mercedes is lehet világbajnok a szezon végén”.

SVÁJC

Blick
„A világbajnoki küzdelem kiéleződik! Az utolsó két futam, a szaúdi és az abu-dzabi viadalok előtt Lewis Hamilton hátránya nyolc pontra csökkent Max Verstappennel szemben”.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik