F1: az Alpha Tauri több alkalmazottat tartott otthon a koronavírus miatt

Vágólapra másolva!
2020.02.27. 13:54
null
Az Alpha Tauri fokozottan ellenőrzi az alkalmazottjait is (Fotó: AFP)
Az olaszországi bázisú Alpha Tauri több óvintézkedést is bevezetett a koronavírus miatt, többek között négy alkalmazottját otthoni munkavégzésre is kötelezte.

 

Bár javában zajlik az F1-es tesztidény Barcelonában, az egyik legfontosabb témát a koronavírus szolgáltatja. Az már korábban biztossá vált, hogy április 19-én nem rendezik meg a Kínai Nagydíjat, s a járvány terjedése nyomán több további versenyhétvége megrendezése is kétségessé vált.

Európában leginkább Olaszország érintett, ami közvetlen hatással van a két olaszországi központú F1-es csapatra is. A Ferrari már korábban jelezte, több óvintézkedést is bevezetett, s csütörtökön az Alpha Tauri is arról adott tájékoztatást, hogy konkrét lépéseket tett a megelőzés érdekében, például négy alkalmazottját otthoni munkavégzésre kötelezte, miután felvetődött, érintkezhettek a járvány szempontjából kritikus területekhez közel élőkkel.

„Mindent megteszünk, amit csak lehet. Nagyobb gyakorisággal takarítunk a gyárban, és magasabb hatóanyagú tisztítószereket, illetve fertőtlenítőket használunk. Megvizsgáltuk valamennyi alkalmazottunkat és a beszállítóinkat már az otthonukban is, és senki sem érkezik a piros zónából. Azoktól, akik a piros zóna közelében élnek, megkérdeztük, hazalátogattak-e az elmúlt hetekben, és több olyan személyt is ellenőriztünk, akik kapcsolatba léptek a kritikus területekhez közel élőkkel. Szóval tisztán látjuk a helyzetet" – mondta a szóvívó a racefans.net internetes szaklapnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik