F1: Arrivabene elsírta magát a Schumacher család üzenetétől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.02. 15:34
null
Arrivabene maga helyett a vezető versenymérnököt küldte a dobogóra – „mert ez a diadal az övék” (Fotó: Reuters)
Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke nem ragadtatta el magát Sebastian Vettel Malajziai Nagydíjon aratott győzelme után. Nem voltak örömkönnyek, nem volt nagy jelenet. Igyekezett a lehető legkomolyabb arckifejezést mutatni a történtekhez. Aztán a színfalak mögött elsírta magát, miután üzenetet kapott a telefonjára Michael Schumacher családjától…

„Egész végig igyekeztem megőrizni a hidegvéremet. Aztán jött egy üzenet, és elsírtam magam" – árulta el a német Bildnek Arrivabene, aki maga is nagyon jó viszonyban volt a 2013 decemberében síbalesetben súlyos fejsérüléseket szerző Michael Schumacherrel.

1997-től a Ferrari fő támogatójának, a Marlborónak volt a marketingigazgatója, és a sikert sikerre halmozó némettel rendszeresen együtt dolgozott a szponzori rendezvényeken. Az üzenetet Sabine Kehm, a Schumacher család sajtósa küldte a família svájci házából, ahol a hétszeres világbajnok gyógyulgat.

Arrivabene a Ferrari csapatfőnökeként is igazi marketinges, a Malajziai Nagydíj után a vele interjút készítő tévéstáboktól előbb elkérte a mikrofont, megnézte, melyik csatorna munkatársával beszél, majd köszöntötte annak nézőit.

A dobogóra pedig nem ő ment fel Vettellel, hanem Diego Iovernót, a Ferrari vezető versenymérnökét küldte fel.

„Olyannak kellett felmennie, aki a legjobban jelképezte a Ferrarit, mint csapatot, aki a legszorosabb munkakapcsolatban van a szerelőinkkel és a mérnökeinkkel. Ő az egyike azoknak, akik keményen dolgoznak, csodás ésszel, koszos kézzel. Ők a Ferrari szíve, rájuk lehetünk a legbüszkébbek" – mondta Arrivabene.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik