F1: „Súlyos problémát okoz Alonsónak, ha nem nyerhet”

Vágólapra másolva!
2012.12.03. 15:43
Egy héttel a Formula–1-es idényzáró után sem nagyon csillapodnak a kedélyek a Red Bull és a Ferrari háza táján. A Scuderia részéről Luca di Montezemolo elnök bírálta a Sebastian Vettelt a Brazil Nagydíjon túl könnyen elengedő Michael Schumachert és a német pilótával túl jóban lévő Bernie Ecclestone-t, míg a Red Bulltól Helmut Marko tanácsadó mondott nem éppen hízelgő véleményt Fernando Alonsóról.

„Alonsónak súlyos problémát okoz, ha nem nyerhet – mondta Marko a Red Bull grazi évadzáró ünnepségén, kitérve arra, hogy Alonso Ázsiában azt mondta, nem is Vettel az igazi ellenfele, hanem az autóját tervező Adrian Newey. – Ha vesztésre áll, elképesztő politikai arzenált vonultat fel, szóban próbálja ellensúlyozni hátrányát. Úgy tűnik, kicsit le van maradva, nem tájékozott eléggé ahhoz, hogy tudja, mennyire jó pilóta Vettel úr. Persze, hogy Newey autóját vezeti, de Alonso megfeledkezett arról a csekély tényről, hogy két autónk van, és mindig az nyer, amelyikben Sebastian ül.”

Marko ugyanakkor felkészült rá, hogy jövőre is nagy csatát vív egymással a Ferrari és a Red Bull. Az osztrák szerint e két csapat ki fog emelkedni a mezőnyből, Lewis Hamilton McLarentől a Mercedeshez szerződése miatt ugyanis az angol csapat már nem, a német pedig még nem lesz elég jó a teljes idényen át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik