F1: Alonso visszautasította Ricciardo ülését a Red Bullnál

Vágólapra másolva!
2018.08.23. 18:13
null
Alonso (jobbra) nem lesz Ricciardo utódja (Fotó: AFP)
A Formula–1 mezőnye a hosszú és eseménydús nyári szünet után már Belgiumban tartózkodik, ahol a nagydíj érdemi programja csak pénteken kezdődik, de már csütörtökön is számos közönségtalálkozót és sajtótájékoztatót tartottak. Az egyik ilyenen az idény végi visszavonulását másfél héttel ezelőtt bejelentő Fernando Alonso újabb bombát robbantott.

A kétszeres világbajnok pilótát a Sky Sports riportere, Ted Kravitz faggatta, s rendkívül nyakatekerten arról próbálta kérdezni, hogy miért nem keresték meg az élcsapatok.

„Nem gondolja, hogy azért nem kereste meg a három élcsapat egyike sem, hogy folytassa náluk jövőre a pályafutását, mert túl jó pilóta, s az élcsapatoknak már mind megvan a fix első számú versenyzőjük a következő idényre, és nem akarnak két első számú pilótát egymás mellé? Szóval, lehet, hogy azért nem kereste egyik topcsapat sem, mert túl jó?” – hangzott a kérdés, amelynek a végét egyébként már maga a riporter is elröhögte, de Alonso azért komolyan vette.

„Nem hiszem. A háromból az egyik csapattól már az idén is több ajánlatot kaptam, de nekem nem volt ínyemre most beleugrani egy ilyenfajta kalandba. Az F1 jelenleg nem nyújtja azt a kihívást, amit keresek, amire szükségem volna. A Formula–1-en kívül más versenysorozatokat szeretnék felfedezni, megismerni, amelyek más-más kihívást adnak, és segítségükkel még jobb, összetettebb versenyzővé válhatok. Ez a célom 2019-re” – felelte Alonso, s Kravitz nyomban le is csapott a monológ elején elhangzottakra.

„Az ajánlatot tevő csapat csak nem Red Bull volt, amelyik Daniel Ricciardo ülését kínálta?”

„De, igen” – válaszolta a spanyol klasszis.

A Red Bull vezetője, Christian Horner egyébként alig egy nappal azt követően, hogy Ricciardo bejelentette, a Renault-nál szerepel jövőre, kerek-perec kijelentette, nem lenne jó döntés, ha Alonsót leigazolnák.

„Nagyon tisztelem Fernandót, fantasztikus versenyző. Azonban mindenhol, ahová megy, kisebb káoszt okoz. Nem vagyok benne biztos, hogy túl jó lenne, ha csatlakozna a csapatunkhoz. Inkább továbbra is segítenénk a fiatalokat, ahelyett, hogy egy olyan versenyzőt szerződtetnénk, aki már közel van a karrierje végéhez” – mondta Horner.

Könnyen lehet egyébként, hogy Alonso azért döntött a Red Bull ajánlatának elutasítása mellett, mert a csapatnak jövőre már a Honda lesz a motorszállítója és a spanyol 2015 és 2017 között három éven keresztül szenvedett a japán gyártó erőforrásaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik