F1: Agyrázkódás, áramütés sem volt Alonsónál - Dennis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.26. 13:21
Ron Dennis, a McLaren-istálló csapatfőnöke Barcelonában az F1-es csapatok csütörtöki tesztnapján tartott sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy Fernando Alonso áramütést szenvedett voklna a vasárnapi tesztbalesete során. Azt viszont elismerte, hogy a pilóta néhány másodpercre elvesztette az eszméletét. 

„Semmilyen maradandó sérülés sincs. A balesetnek nem volt előzménye, az egész nagyon gyorsan történt, két-három másodperc volt az egész – mondta Dennis. – Szeretett volna jönni tesztelni, vezetni akar, de az orvosok nemet mondtak."

Ron Dennis megerősítette, hogy Alonso nem kapott áramütést a balesete előtt, közben vagy után. Azt viszont elismerte, hogy a spanyol rövid ideig eszméletlen állapotban volt – ezt korábbi közleményében cáfolta a McLaren. A csapat elnöke kitart amellett, hogy a szél miatt csúszott meg Alonso, aki agyrázkódást sem kapott, csak a tünetei voltak hasonlóak.

A kétszeres világbajnok már jól van, kitisztult, a baleset után kapott gyógyszerek hatása elmúlt.

„Személyesen kértem az FIA-t, hogy végezze el a vizsgálatot, furcsa, hogy egy széllökés ilyet okozhat – mondta Dennis a szövetség vizsgálatáról. – Nem látom akadályát annak, hogy versenyezzen Ausztráliában, de a végső döntést a az orvosok hozzák meg."

A csapat még nem kérdezte a pilótát arról, mire emlékszik a balesetből. „Az első, hogy jól legyen, utána jöhet a vizsgálódás" – szögezte le Dennis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik