F1: a vizet, a jégkrémet és az árnyékot keresik leginkább a szurkolók

Vágólapra másolva!
2022.07.29. 17:58
A Formula–1-es Magyar Nagydíj első, pénteki napján tomboló hőségnek leginkább a jégkrémárusok örültek a mogyoródi versenypályán.
A tikkasztó hőség ellenére rengetegen vannak a Hungaroringen – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Meder István)
A tikkasztó hőség ellenére rengetegen vannak a Hungaroringen – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Meder István)

 

A Hungaroring főlelátóján már a nyitónapon is rengetegen voltak: az elitsorozat két szabadedzése közötti szünetet kihasználva a drukkerek vagy árnyékot keresve próbáltak meg hűsölni, vagy a jégkrémes standok előtt álltak sorba. Népszerű volt az ingyenes vízvételi lehetőség is, a csapoknál is kígyózó sorokban, de türelmesen várakoztak az emberek.

A drukkerek viselete alapján a legnagyobb létszámmal a Ferrari és a Red Bull szurkolótábora képviselteti magát Mogyoródon, de utóbbiak esetében nehéz megtippelni, pontosan mennyien is vannak, ugyanis az energiaitalgyártó-cég hagyományos kék, piros és sárga színei helyett sokan inkább a vb-címvédő Max Verstappent támogató, holland narancssárgába öltöztek.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója korábban azt mondta, pénteken nyolcvan százalékos létszámot várnak, és a lelátó képe alapján a várakozástól nem is maradt el jelentősen a résztvevők száma. A szurkolók körében nagy népszerűségnek örvendtek az F1 hivatalos termékeit árusító sátrak is, közülük többe – főleg a Red Bull-, valamint a Mercedes-relikviákat kínálókba – csak több percnyi várakozás után lehetett bejutni.

Látszatra a drukkerek döntő többsége jól viselte a nagy meleget, a legtöbben sapkával, ernyővel, vagy – a férfiak közül sokan – félmeztelenre vetkőzve „védekeztek” a hőség ellen. A lelátónál a sok külföldi szó közé magyar hang is bőven vegyült, a nem reprezentatív mintavétel alapján sok hazai szurkoló is kilátogatott már a versenyhétvége első napjára.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szombaton esni fog az eső Mogyoródon, így nagy kérdés, pontosan milyen időjárási körülmények várják majd a pilótákat.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik