F1: a Török Nagydíjra piros-fehérbe borul a Red Bull

Vágólapra másolva!
2021.10.06. 11:21
Címkék
A Formula–1-ben szereplő Red Bull Racing hivatalos Twitter oldalán megjelent videó szerint a csapat két autója új festést kap az előttünk álló hétvégén rendezendő Török Nagydíjra. Az istálló hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint az idény végén a száguldó cirkusztól búcsúzó motorgyártójától, a Hondától köszönnek el így az energiaitalosok égisze alá tartozó csapatok: a Red Bull és az AlphaTauri.

Max Verstappen és Sergio Pérez – azaz a nagycsapat két versenyzőjének – autói teljesen új festést kapnak majd, míg a „kiscsapat”, vagyis az AlphaTauri két pilótájának, Pierre Gaslynak és Cunoda Jukinak az autóján csupán a hátsó szárny lesz rendkívül: az Arigato (magyarul köszönöm) szó lesz japán jelekkel felfestve rá.

Az időzítés természetesen nem véletlen, az eredeti tervek szerint ezen a hétvégén rendezték volna a Japán Nagydíjat, amely a Honda utolsó hazai versenye lett volna.

„Nagyon szerettük volna, ha a Hondától és a fantasztikus japán szurkolóktól hazai pályán búcsúzhattunk volna, de sajnos a világjárvány miatt ez most nem lehetséges. Ugyanakkor nem telik el úgy a hétvége, hogy azért ne idéznénk meg a Honda örökségét itt Isztambulban sem” – fogalmazott a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner.

Az alábbi videón kívül hivatalos fotókat még nem adott ki az istálló.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik