F1: A többiek örülnek, hogy itt tartunk – Zak Brown

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.19. 11:19
A McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown szerint riválisaik nem különösebben bánják, hogy a nagy múltú brit istálló jelenleg szenved motorszállítója, a Honda gyengélkedése miatt.

Brown nemrégiben megerősítette a hírt – amit már mindenki tudni vélt –, hogy a McLaren tárgyalt a Mercedesszel és a Ferrarival, de úgy tűnik, hogy ezek a tárgyalások nem alakultak jól, ugyanis a wokingi alakulat számára két opció maradt a jövő évi motorbeszállítót illetően: vagy marad a Hondánál, vagy megpróbál megállapodást kötni a Renault-val.Brown nemrégiben megerősítette a hírt – amit már mindenki tudni vélt –, hogy a McLaren tárgyalt a Mercedesszel és a Ferrarival, de úgy tűnik, hogy ezek a tárgyalások nem alakultak jól, ugyanis a wokingi alakulat számára két opció maradt a jövő évi motorbeszállítót illetően: vagy marad a Hondánál, vagy megpróbál megállapodást kötni a Renault-val.

Brown szerint mellesleg nem meglepő, hogy riválisaik nem sietnek a segítségükre, hiszen az csak előnyös a számukra, ha kevesebb ellenféllel kell megküzdeniük a győzelmekért.

„Mi nagy csapat vagyunk, tudjuk, hogyan kell futamokat és világbajnoki címeket nyerni, és bár a többi istálló sajnálhat minket azért, ahol tartunk, örül is annak, hogy csak itt tartunk. Nem akarják, hogy túl közel kerüljünk hozzájuk, ami érthető” – vélekedett az amerikai.

Brown arra is kitért, hogy nem folytatódhat a jelenlegi szenvedésük, hiszen a csapatnak és kétszeres világbajnok versenyzőjüknek, Fernando Alonsónak is komoly tervei vannak.

„Az, hogy nem vagyunk eléggé versenyképesek, nem folytatódhat – szögezte le. – A McLaren nem ezért van itt. Már eltelt három év, és vagy drasztikus javulásra van szükségünk vagy másféle megközelítésre. Fernandóhoz hasonlóan mi is versenyeket szeretnénk nyerni, és dobogós helyeken szeretnénk végezni, de jelenleg erre nem vagyunk képesek. Ezért néhány dolognak változnia kell.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik