F1: a Red Bull-vezér elmondta, miért gyengélkedik az istálló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 13:07
Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa beszélt csapata gyenge teljesítményének okáról és a Formula–1 új tulajdonosairól, valamint azt is elárulta, milyen pilótafelállással indulhatnak jövőre.

Daniel Ricciardo a Spanyol Nagydíjon megszerezte önmaga idei első, a Red Bull második dobogós helyezését, miután a harmadik helyen intették le Barcelonában. Lemaradása azonban hatalmas volt a futamgyőztes Lewis Hamiltonhoz képest, csak 74 másodperccel a brit után ért célba.

A Red Bullnál is jól tudják, hogy a dobogós helyezéshez szükségük volt a szerencsére is, hiszen ha Valtteri Bottas nem esik ki előlük technikai probléma miatt, a Red Bull képtelen lett volna a top 3-ban végezni. Dietrich Mateschitz, az istálló tulajdonosa mindenkit türelemre int, de azt is elárulta, hogy mi az oka a gyengélkedésüknek, és ha rajta múlna, mit változtatna meg a jelenlegi szabályokon.

„Utol kell érnünk a riválisainkat, de a fejlesztések a Renault részéről késnek, szóval türelmesnek kell lennünk, amíg csökkenteni tudjuk a lemaradásunkat a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest – mondta Mateschitz. – Független motorszállítókat szeretnénk, hogy a jövőben ne függjünk tőlük annyira, mint most. Ez azonban hosszú távú cél, amely csak 2020 után valósulhat meg."

Az osztrák szakember a Formula–1 új többségi tulajdonosáról, az amerikai Liberty Mediáról is kifejtette a véleményét.

„Nyilvánvaló, hogy az új tulajdonosok mindenáron az innovációra törekednek, és többet akarnak nyújtani a rajongók számára. Időt kell adnunk nekik, de eddig jól teljesítenek."

Mateschitzet arról is kérdezték, hogy történhet-e változás jövőre a Red Bull pilótafelállásában, szerinte azonban Daniel Ricciardo és Max Verstappen helye is biztos a csapatnál.

„Mégis hova mennének? Sem a Mercedesnél, sem a Ferrarinál nem lesz szabad hely jövőre" – utalt a Red Bull tulajdonosa arra, hogy maximum ennél a két istállónál kaphatnak versenyképesebb autót pilótáik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik