F1: a Red Bull nem zárja ki, hogy Verstappen még idén bajnok lesz

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 09:48
null
Verstappen az előző 20 futamon mindig a top 5-ben végzett (Fotó: AFP)
Max Verstappen idénybeli második győzelmét aratta az F1-es Német Nagydíjon. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nem zárja ki, a holland akár a világbajnoki címet is megszerezheti az idei kiírásban.

 

34. MAGYAR NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
AUGUSZTUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj

Lewis Hamilton az Alfa Romeók büntetése után két pontot szerzett a Német Nagydíjon, így bár csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben 41 pontra növelte az előnyét az egyéni vb-összetettben, az idénybeli második győzelmét arató Max Verstappen 24 pontot hozott rajta, miután az ő nevéhez fűződött a versenyen futott leggyorsabb kör is.

A holland lemaradása 63 pont, amikor még 10 futam van hátra a 2019-es idényből. A Red Bull tanácsadója, Helmut Markoelmondta, lát esélyt még a világbajnoki címre.

„Nem zárom ki – felelte az Auto Motor und Sport kérdésére, majd azt is megosztotta, mi járult hozzá, hogy az elmúlt három versenyből kettőn is győzelmet ünnepelhettek. – Franciaországban jobb teljesítményt is nyújthattunk volna, azonban a fejlesztéseink nem úgy működtek, ahogy vártuk. Emellett a Honda is nagyon óvatos volt az új erőforrással. Viszont Ausztriában minden összeállt, s Hockenheim megmutatta, a Mercedes is tud hibázni, ha igazán nyomást helyezel rá" – magyarázta az osztrák.

SZAVAZÁS

Ki nyeri meg a hétvégi Formula–1-es Magyar Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

„Már nem vagyunk túl messze a Mercedestől. Silverstone-ban kevesebb mint két tized volt a lemaradásunk, s Németországban ennél is közelebb lettünk volna, ha nincsenek a problémáink. Jó irányba haladunk. Monzában újabb motorfejlesztés érkezik, majd Oroszországban új üzemanyagunk is lesz, amivel még nagyobb teljesítményt tudunk kihozni a motorból, miközben az autóra is sok frissítés érkezik" – mesélte el, mivel készülnek az idény hátralévő részében, majd Verstappen teljesítményéről is beszélt.

„Fegyelmezettebbé vált és a okosabban vállal kockázatot, miközben a gumikat is jobban érzi. A párharcokban szinte hibátlan, nem úgy, mint a Mercedes versenyzői, ők elszoktak a csatáktól"jelentette ki.

Nemzeti Sport Online

Lehet, hogy nem mindenkinek szimpatikus, de az, hogy mennyire tehetséges, nem lehet kérdés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik