F1: a Red Bull megtartaná az Albon, Verstappen, Newey triót

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.26. 10:32
null
A Red Bull az idei pilótapárossal folytatná (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull-csapat a következő szezonra meg akarja tartani két versenyzőjét, Alexander Albont és Max Verstappent, valamint az autókat tervező Adrian Neweyt.

 

A thaiföldi és a holland pilótának is érvényes szerződése van a 2021-es idényre, de szárnyra kaptak olyan találgatások, melyek szerint Albont visszaküldik a testvércsapatnak számító Alpha Taurihoz, amelytől a francia Pierre Gasly érkezne.

Olyan tapasztalt pilóták, mint Sergio Pérez és Nico Hülkenberg, szintén helyet keresnek maguknak a jövő évre.

„Az a szándékunk, hogy megtartsuk Alexet, aki jó munkát végez. Arra a teljesítményre kell építenie, amit Mugellóban bemutatott, és nyilvánvalóan folytatni fogja a fejlődést” – mondta Christian Horner csapatfőnök az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban.

Albon az előző futamon, a Toszkán Nagydíjon megszerezte élete első dobogós helyezését, mivel harmadik lett Mugellóban.

Hozzátette, tisztában vannak a többi lehetőséggel, de leszögezte, valószínűleg megtartják idei párosukat. Verstappenről azt mondta, száz százalékig biztos benne, hogy a Red Bullnál marad.

Horner kifejtette, a brit Adrian Neweyt is meg akarják tartani, annak ellenére, hogy a hírek szerint a Racing Point – jövőre Aston Martin – csábítja.

„Tizennégy éve velünk van, nagyon boldog a csapatban, szívesen dolgozik ebben a környezetben. Még mindig motivált, és minden kétséget kizáróan a csapatunk tagja lesz jövőre” – mondta róla a csapatfőnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik