F1: Red Bull-siker a Mercedes ellen, a trófea neve Verstappen

Vágólapra másolva!
2014.08.13. 07:51
Max Verstappen, a Formula–3-as Európa-bajnokság éllovasa csatlakozott a Red Bull juniorcsapatához, kikosarazva a szolgálatai után szintén érdeklődő Mercedest. A volt Formula–1-es pilóta, Jos Verstappen fia bemutatkozó szezonjában eddig hét futamgyőzelmet aratott az F3-as sorozatban.

„Nagy örömmel jelentjük be, hogy Max Verstappen elfogadta ajánlatunkat, és csatlakozik a Red Bull juniorcsapatához – áll a hivatalos közleményben. – A szerződés azonnali hatályú, a 16 éves Max Verstappen már a Red Bull juniorcsapatának tagjaként áll rajthoz a Formula–3-as sorozat következő viadalán, a Nürburgringen.”

A Red Bull azt is megerősítette, hogy Verstappen a Van Amersfort Racing színeiben vesz részt az év végi Makaói Nagydíjon, mivel erről a show-jellegű versenyről már korábban megállapodás született. A pilóta már kipróbált egy régebbi fejlesztésű, 3.5 literes Formula–Renault-t a Red Bull Ringen – ám új együttese hangsúlyozta, ez nem azért történt, mert ki akarták őt próbálni, hanem csupán fotózás céljából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik